Techtopia #249: Biohacking gjorde Mette rask

29. august 2022 kl. 12:00
Techtopia #249: Biohacking gjorde Mette rask
Illustration: Ingeniøren.
Kronisk syge Mette Dyhrberg tog sit helbred i egen hånd og ‘procesoptimerede’ sin adfærd og kost. Det førte til udviklingen af helbredsplatformen Mymee, som hun i dag er direktør for.
Artiklen er ældre end 30 dage

Remote video URL

 

Illustration: Teknologiens Mediehus.

Abonnér på Techtopia

Klik her for at abonnere på podcasten.

Du kan også søge på ‘Techtopia’ i din foretrukne podcast-app. På iPhone findes den som standard, men til Android-telefoner er der flere apps at vælge imellem. Et eksempel er Podcast Republic, der er et gratis program, som kan downloades via Google Play.

Podcasten er lavet i samarbejde mellem IDA og Ingeniøren.

Den er sponsoreret af en række partnere: IBM, KMD, DI Digital, MCH Messecenter Herning og IDA Forsikring.

Mette Dyhrberg var kronisk syg i mere end 20 år og kunne ikke gå op ad en trappe uden at blive stakåndet. Hun blev symptomfri ved at tracke sin adfærd i et regneark, og siden har hun skabt sundhedsplatformen Mymee til patienter med autoimmune sygdomme.

Da Mette Dyhrberg var midt i 30’erne, blev hun indkaldt på hospitalet med besked om, at de havde en »fantastisk nyhed« oven på en række blodprøver, hun havde fået taget.

Hun blev sendt hjem med beskeden om, at lægerne var »tilfredse med hendes blodprøver«, og at de ikke havde yderligere planer for at gøre hende symptomfri. På det tidspunkt havde hun syv autoimmune sygdomme; hun fik voldsomme psoriasisudslet, mistede til tider synet og kunne ikke gå op ad en trappe uden at miste pusten og skulle hvile sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det nedslående møde på hospitalet fik hende til at beslutte sig for, at hun ville granske sin krop og sit helbred selv.

Hun noterede sin adfærd og kost i et Excel-ark og sammenholdt informationen med svarene på de blodprøver, hun hyppigt fik taget.

»Det var sådan set bare procesoptimering. Du kan kalde det Lean eller Toyota Health. Grundtanken var at betragte kroppen som et lukket system, hvor du kan optimere på, hvad der kommer ind og ud,« forklarer Mette Dyhrberg om de tidlige eksperimenter, der blev udgangspunktet for helbredsplatformen Mymee, som hun i dag er direktør for.

Medvirkende:

  • Mette Dyhrberg, direktør, MyMee

Læs også: Techtopia #248: Den reelle værdi af kryptovaluta

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kom gerne med dine bud på, hvilke emner vi skal tage op.

Du kan finde alle episoder af Techtopia HER.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger