Techtopia #20: Hvordan sker det næste hackerangreb?

I september blev Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside lagt ned ved et hackerangreb.

I sommer gik det ud over Mærsk, som tabte i omegnen af to milliarder kroner, da firmaets computersystemer i containerterminaler over hele kloden blev ramt af ransomware-angrebet Notpetya, som startede i Ukraine.

I september kom det også frem, at det internationale konsulenthus Deloitte i længere tid har været hacket. Ironisk nok rådgiver Deloitte andre virksomheder om netop it-sikkerhed. Så det kan ramme alle.

Derfor tager Techtopia i denne uge pulsen på cyberangreb og it-sikkerhed. Hvad er trusselsbilledet? Og hvad kan danske virksomheder gøre for at beskytte sig?

Medvirkende:

  • Jan Johansen, CTO, Checkpoint

  • Wendi Whitmore, Global Lead, X-Force Iris, IBM

Links:

Ugens tip:

Fremtidsupdate

Næste episode af Techtopia kommer mandag den 9. oktober

Kom gerne med dine bud på, hvilke emner vi skal tage op.

Du kan finde alle episoder af Techtopia og Ingeniørens øvrige podcasts HER

Hør også: Techtopia #19: Cyklen er den sande disruption – ikke Tesla

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hvis hackerangreb skal undgås i fremtiden skal vi have et helt andet sikkerhedssystem. Jeg erindre men kan finde artiklen om, at Kineserne er ved at udvikle et sikkerhedssystem der aldrig kan hackes, måske andre kan finde artiklen?

  • 0
  • 0

Ja Kjeld Flarup Christensen, sikkerhedssystemer er en stor forretning og man kunne mistænke dem for, at lede efter svagheder, så deres forretning ikke går ned.

Allene i Danmark omsætter disse sikkerheds firmaer årlig for 55 milliarder i 2014, og på verdens plan er det et astronomisk tal.

Så disse firmaer vil være helt desperate for, at opretholde deres forretning. Vi må håbe, at det kan lykkes, at udvikle IT sikkerhedssystemer der ikke kan hackes og at disse sikkerhedsfirmaer kan finde nye områder hvor de kan opretholde deres forretning.

Måske kunne den fremtidige forretning for dem blive at etablere effektive sammenarbejdsmetoder til mindre konflikter i verden og forebygge korruption og skatteflugt, for det er jo et område der er en lige så stor trussel mod vores sikkerhed som vores sårbare IT systemer. https://service.di.dk/SiteCollectionDocume...

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten