Techtopia #133: Tid til human teknologi

 

Måske har du aldrig rigtig tænkt over det, men du er altså bare en kødsæk af data, som man kan analysere på alle mulige leder og kanter. Resultatet af analysen kan bruges af virksomheder, offentlige myndigheder, spiontjenester eller hackere til sælge dig ting, overvåge dig, manipulere dig politisk eller måske hjælpe dig til at holde styr på din motion og dit helbred.

Hvis du aldrig har tænkt over det, så har du et problem. Så har du formodentlig ikke forstået det datasamfund vi lever i – men bare rolig. Techtopia er her i din øresnegl for at hjælpe dig.

I denne og den næste udgave af podcasten kan du nemlig møde et par mennesker, som vil forandre datasamfundet til det bedre samt en enkelt techgigant, som er vågnet og har opdaget sit samfundsansvar.

Vi lægger ud med Aza Raskin fra Center for Humane Technology. Han er medstifter af Center for Humane Technology, der fokuserer på den digitale opmærksomhedskrise og at tilpasse teknologi til mennesker og ikke omvendt.

Aza Raskin har arbejdet hos Mozilla, Massive Health, Songza.com og Humanised. Han har desuden opfundet ‘the infinite scroll’, der gør det muligt at scrolle ned af en webside i uendelighed, hvilket er et eksempel på den teknologi, han nu gør oprør mod.

Medvirkende:

  • Aza Raskin, cofounder, Center for Humane Technology

Link:

Fik du hørt: Techtopia #132: Håndlavede pixels

Næste episode af Techtopia kommer mandag den 2. december. Kom gerne med dine bud på, hvilke emner vi skal tage op.

Du kan finde alle episoder af Techtopia og Ingeniørens øvrige podcasts HER.