Techtopia #124: Oprør mod techgiganter

 

150 mennesker fra nær og fjern i en 24-timers tænketank på Techfestivalen i Københavns hippe Kødbyen har givet hinanden et løfte. De vil kun medvirke til at lave bæredygtig teknologi, som respekterer menneskerettighederne.

De har gjort løftet – the Tech Pledge – offentligt tilgængeligt, så alle kan skrive under på det høj som lav i verdens techvirksomheder. Efter den første uge var 1.000 underskriftet sat på løftet.

Techtopia opfangede de kritiske røster på Techfestival.

Medvirkende:

  • Thomas Madsen-Mygdal; CEO, Twenty-three

  • Sarah Drinkwater; Director and Lead, Tech and Society Solutions Lab, Omidyar Network

Link:

Fik du hørt: Techtopia #123: Bæredygtig dansk teknologi viser verden vejen

Næste episode af Techtopia kommer mandag den 30. september. Kom gerne med dine bud på, hvilke emner vi skal tage op.

Du kan finde alle episoder af Techtopia og Ingeniørens øvrige podcasts HER.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Tak til folkene bag Tech Pledge, for at I har tænkt så store tanker.

Ærgerligt at Ingeniørens Lederkollegium forleden sablede initiativet ned i en lederklumme om DI's 2020 nytårskur. Og det blev endda gjort på den billigst mulige baggrund uden at komme med en bare nogenlunde forklaring af hvad alternativet er (de brugte kun 7 linjer med floskler om bæredygtige udbud, efterspørgsel osv.).

For hvad er alternativet? Uden at vi mennesker hver især tager stilling til hvilken samfundsudvikling vi vil være med til, så fortsætter det vilde ræs, hvor profitten ender på få hænder, mens samfundsproblemerne bare bliver større. Velkommen til 2020, for det er virkeligheden lige nu. Og desto stærkere toget kører, desto sværere for os almindelig mennesker at tage stilling til svære problematikker, såsom tech udviklingen.

Og ingeniører har en vigtig samfundsrolle, måske vigtigere end nogensinde. Og ingeniører kan tænke selv. Det kan godt være at vi bliver skudt i skoen, at vi er bedst til at tænke i bokse og kasser. Men nutidens danske ingeniører, mener jeg, er netop gode til at tænke ud-af-boksen.

Og ud-af-boksen-tænkning er essentielt for at løse samfundsproblematikker. Ikke at ingeniørerne kan gøre det alene. Men hver enkel samfundsborger, lige meget om vi snakker håndværker, Sosu assistent, læge, forsker, pædagog eller ingeniør m.m.f., skal tage et personligt standpunkt i udviklingen. Og vi skal snakke med hinanden om hvad vi kommer frem til.

Netop det hjælper Tech Pledge med til. Tak for jer, tak til jer, for det store arbejde som det er at udbrede sådan et initiativ!

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten