Techtopia #110: Science fiction design

 

Hashtagget designtoimprovelife er missionen for den internationale designpris Index:Award, som har hjemme i København. Siden 2005 er prisen blevet uddelt til design (og teknologi), som gør livet bedre for mange. Og her tænkes ikke på gode stole eller smukke lamper, men på designløsninger, som kan give højere livskvalitet og nye muligheder for verdens fattigste.

For eksempel sugerøret Lifestraw, der kan rense forurenet vand, eller dronefirmaet Zipline, som har stor succes med at levere mad og medicin til afrikanere, som bor i utilgængelige landområder.

Index:Award uddeles hvert andet år. 2019 finalisterne er netop offentliggjort. Finalisterne er fundet blandt 1.800 forslag, som er crowdsourcet via nettet.

Juryformanden er danske Philip Battin fra Google, der her i Techtopia lige om lidt løfter sløret for sit arbejde i Googles tophemmelige X-division og giver sit bud på, hvordan den erfaring kan bruges til design, som kan redde liv.

Bagefter kan du høre CEO Liza Chong fra Index pege på, at vi er i akutte problemer som menneskehed i form af klimatrusler, og hvordan en designpris kan bruges i den kamp for overlevelse.

Medvirkende:

  • Philip Battin, design manager, Google Hardware

  • Liza Chong, CEO, Index:Design to Improve Life

Links:

Næste Techtopia udkommer mandag d. 24. juni 2019.

Du kan finde alle episoder af Techtopia og Ingeniørens øvrige podcasts HER.

Hør også: Techtopia #109: Er atomkraft fremtiden?