Techtopia #102: Er hjernekirurgi fremtidens lykkepille?
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Techtopia #102: Er hjernekirurgi fremtidens lykkepille?

 

Gennem dyb hjernestimulation er lægevidenskaben i dag i stand til at korrigere vores humør, påvirke vores lyster og ændre på vores personlighed med simpel neuroteknologi.

Journalist og forfatter Lone Frank er gæst i anledning af filmen "Jagten på Lykken" af Pernille Rose Grønkjær. Den er baseret på Lone Franks bog "Lystens Pionér", hvor hun beskriver de overraskende rødder til dybt hjernestimulation.

Ved at placere permanente elektroder i udvalgte områder af hjernen korrigerer og styres abnorm aktivitet og tilstande som Parkinsons, OCD og depression med stor succes. Men hvor går grænsen? Skal vi lade lægevidenskaben 'pille' ved vores personlighed? Er dette svaret på fremtidens 'lykkepille'?

Vi møder også firmaet Alpha Omega, som har specialiseret sig i navigationsudstyr til hjerneoperationer, så kirurgerne kan placere elektroden præcist.

Medvirkende:

  • Lone Frank, journalist, forfatter, phd neurobiologi, Weekendavisen og Radio 24syv

  • Imad Younis, ingeniør og president, Alpha Omega

Links:

Lone Frank

Se dokumentarfilmen "Jagten på Lykken"

Alpha Omega

Næste Techtopia udkommer mandag d. 6. maj 2019.

Du kan finde alle episoder af Techtopia og Ingeniørens øvrige podcasts HER.

Hør også: Techtopia #100: Den værste dag i dit liv

Emner : Hjernen
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten