TDC trækker stikket: Telefonsvarer blokerer nødkaldeanlæg

12. august 2010 kl. 10:374
TDC lukker nu alle fastnetkunders telefonsvarer, efter det er kommet frem, at svareren kan forhindre nødkaldeanlæg i at fungere.
Artiklen er ældre end 30 dage

343.000 af de TDC-kunder, der har en almindelig fastnettelefon, mister i dag adgangen til deres automatiske telefonsvarer. Det skyldes, at svareren angiveligt skaber fejl i det nødkaldeanlæg som nogle af TDC-kunderne har fået udleveret af deres kommune.

Nødkaldeanlægget er, ligesom de berørte TDC-kunders telefoner, koblet op via fastnetforbindelse, og det kan altså betyde, at anlægget ikke fungerer ordentligt sammen med telefonsvareren, skriver Jyllands Posten.

»Hvis der er lagt en besked til kunden, er det første som kunden hører, at nu ligger der altså en besked. Derfor kommer der ikke en klartone. Og så virker nødkaldeanlægget ikke,« siger afdelingschef i TDC's fastnetforretning Frederik Sjørsle Søgaard til avisen.

TDC har ikke noget overblik over, hvor mange nødkaldeanlæg, der volder problemer, hvilket skyldes at kommunerne ikke har kunnet oplyse, hvor mange nødkaldeanlæg, der er i omløb. Alligevel har TDC for at være på den sikre side valgt at lukke for den automatiske telefonsvarer ved alle fastnetkunder.

Advarsel til alle med nødkaldeanlæg

Det er dog muligt at reaktivere telefonsvarerne med et enkelt gratis opkald, oplyser TDC. Men telegiganten advarer kunder med nødkaldeanlæg mod at gøre det, indtil der er fundet en løsning på problemet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Du må ikke genaktivere telefonsvareren, hvis du har nødkaldeanlæg. Konsekvensen vil i så fald være, at dit nødkaldeanlæg ikke virker. Derfor fraråder TDC dette på det kraftigste,« skriver TDC i et brev til de berørte kunder.

Selv om nødkaldeanlæg og fastnettelefonsvarerne har eksisteret i flere år, har TDC ikke tidligere hørt, at der skulle være problemer med kombinationen. Men efter TDC er blevet gjort opmærksom på problemet af en enkelt kommune, så har virksomheden valgt at lukke for den automatiske telefonsvarer for alle fastnetkunder.

Dokumentation

EPN: 343.000 TDC-kunder mister telefonsvarer

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
14. august 2010 kl. 16:15

Om der stadig er nogen, der bruger den slags? Ja, mine venner i Kenya gør!

4
13. august 2010 kl. 10:13

... Er der stadig nogen som bruger den slags? ....

Jeg kan huske at dette også var et problem for de gode gamle modems. Modemmet ville ikke ringe hvis der ikke var en klartone.

Noget nyt problem er det vist ikke.

3
12. august 2010 kl. 20:33

Som tekniker, den har sat mere end et nødkaldsanlæg op gennem min tid, er det ikke en ny problemstilling. Det var en fast del af det at sætte et nyt nødkald op, at kontakte TDC og få slået telefonsvaren fra hos abonnenten. At det skulle være noget nyt tyder på at der en nogle der ikke ved hvad de har med at gøre. Men at TDC ikke har hørt om problemet er ikke rigtigt, Jeg har haft en kontakt person ved TDC som jeg ringede til når jeg skulle have slået en telefonsvare fra. Det kan være det de personer i TDC der havde kendskab til probematikken er blevet flyttet, opsagt eller på anden måde forsvundet fra TDC.
RA

Teknikken er så gammel at den forlængst er blevet udstyret med krykker og der er nok ikke rigtig nogen som virkelig går op i POTS længere, så det bliver venstrehåndsarbejde.

Jeg oplevede et andet problem for mange år siden, med ring tilbage (ved optaget) funktionen. Jeg ringede til en optaget telefon og trykkede 5. Da den jeg kaldte op senere lagde røret på, ringede centralen til min telefon (med hurtige ring) - men jeg var gået i mellemtiden - så min telefonsvarer besvarede opkaldet. Derefter ringede centralen hos den jeg havde forsøgt at ringe til (telefonsvareren var allerede gået i gang) og da vedkommende i den anden ende besvarede opkaldet var min telefonsvarer klar til at modtage en besked! Det tog mig lidt tid at gennemskue den underlige optagelse der lå på den! :-)

ISDN har ikke samme problem, da teknikken ved om det er teknik eller mennekser der besvarer opkaldet - men det virker jo desværre ikke ved strømafbrydelse og det vil nok have krævet en hel ekstra linie for at komme uden om problemet!

1
12. august 2010 kl. 15:49

TDC lukker skam ikke telefonsvareren - kun det automatiske udkald til fastnettelefonen om, at der ligger en besked og venter.

Det er en funktion, som duet-kunder har. De får stadig besked på mobiltelefonen, når der er en ny besked.

Og så er det en stom i et glas vand: Som indikeret til sidst, så kan kunden med ét automatisk opkald genaktivere funktionen.

Kunne Ingeniøren ikke foretage sin egen research i stedet for at skrive af efter de notorisk upålidelige og unøjagtige dagblade?

VH en Duet-kunde