TDC tester 5G på de rigtige frekvenser

TDC Groups koncernstrategidirektør Lasse Pilgaardstår foran fartmåleren, der viser de høje hastigheder fra 5G-testen. Illustration: TDC

Superhurtige mobile forbindelser er kommet et skridt nærmere. TDC Group har i en test presset hastigheden op på 1,9 gigabit pr. sekund.

Det er ikke første gang TDC forsøger sig med test af 5G-hastighed. Det skete også i 2017, men til forskel fra sidste år, sker testen nu på den endelige standard, som også kommer op at hænge i mobilmasterne de kommende år.

Selskabet har samtidig testet på den rigtige frekvens, som Energistyrelsen har stillet til rådighed.

»Vi er meget tilfredse med forløbet af testen. I TDC Group har vi stor lyst og pligt til at digitalisere Danmark, og her er 5G et vigtigt og naturligt skridt på vejen. Derfor glæder jeg mig over, at vi med denne test lægger os allerforrest i udviklingen af 5G i Danmark,« siger koncernstrategidirektør Lasse Pilgaard.

Læs også: 5G debuterer til vinter-OL i Sydkorea. »Hype« mener ekspert

Udnytter frekvensbåndet bedre

De nuværende test sker på 3,5 GHz-frekvensbåndet, men de lavere frekvensbånd bliver også taget i brug på sigt.

»5G har den spændende egenskab, at den udnytter en langt større del af frekvensbåndene og derfor tillader langt højere hastighed og kapacitet. Vores test er foretaget på det høje 3,5 GHz-frekvensbånd, men lavere frekvensbånd vil også spille en vigtig rolle, hvorfor de fleste lande allerede er begyndt at frigøre det lave 700 Mhz-frekvensbånd til fremtidig 5G-brug.«

I testen blev der opnået en hastighed på 1,9 gigabit pr. sekund, hvilket er cirka 65 gange højere end gennemsnitshastigheden i TDC Groups 4G-net i dag.

Testen er gennemført sammen med Huawei, som også i dag er leverandør til TDC Groups mobilnet.

Læs også: FBI, CIA og NSA advarer amerikanere mod telefoner fra Huawei

Lasse Pilgaard understreger vigtigheden af, at lige netop TDC Group er så langt fremme allerede nu.

»TDC står for størstedelen af alle netværksinvesteringer i Danmark og bliver afgørende for udrulningen af 5G i Danmark. Vi har tre år i træk haft Danmarks bedste mobilnetværk, vi har kapaciteten og kunderne til at gøre 5G til virkelighed, og vi er allerede i gang med at øge og arbejde med store datamængder med udrulningen af vores NB-IoT-netværk direkte på mobilnettet,« fortæller han.

Han forventer, at TDC Group etablerer de første 5G-antenner i mobilnetværket i løbet af 2019.

Læs også: TDC gearer mobilnettet til Internet of Things

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Christian Pedersen, fordi 5G antennen kun har en rækkevide på et par hundrede meter og vi har er det 3 eller 4 mobilselskaber i DK som skal sætte antenner op!!

Ejendomsværdi forringelse fordi folk ude i den store verden rent faktisk er begyndt at finde ud af at der er helbredsfarer ved disse antenner(ikke så mange i DK endnu) og derfor ikke vil bo et sted med sådan en antenne foran huset der sender EMF ud 24/7

  • 0
  • 3

Jo jeg ejer en mobil, hjemme er den kablet (Iphone, Ipad og Samsung 8og 9 kan faktisk kables) ellers er den på flytilstand 95% af tiden.

der har faktisk lige været en høring i folketinget om sundhedsfaren hvor flere professorer var inviteret, du kan se de tre udenlandske professorer her i tre klip og hele høringen med dansk professor også(den lange)

https://www.youtube.com/watch?v=7i-Ki5dFXd...

https://www.youtube.com/watch?v=gIxGjKuKOU8

https://www.youtube.com/watch?v=Na8mXZCo0C8

https://www.youtube.com/watch?v=ED_pHp25pt... den lange!

Her er der 26.169 publikation og 6.152 summeries på sundhedsfarerne ved mobil https://www.emf-portal.org/en

Her en undersøgelse fra danmark der siger at 47% af dansker vil undgå hus køb ved mast tæt på https://www.business.dk/digital/ingen-mobi...

Et stykke nede i artiklen om ejendoms værdiforringelse https://www.agassizharrisonobserver.com/le...

Lidt generelt om hvad folk synes om antenner i deres nabolæg https://sites.google.com/site/nocelltoweri...

God læseløst :-)

  • 0
  • 1

Men ikke at det bliver et netværk beregnet til brug i tæt bebyggelse. Op til 2km rækkevidde er ikke meget i det åbne land. Men der virker 4G nu også fint.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten