TDC Internet skal levere digital signatur

Et konsortium bestående af PBS, KMD og DMdata tabte og TDC Internet vandt kampen om at blive leverandør til det digitale Danmark. Torsdag formiddag offentliggjorde Videnskabsminister Helge Sander vinderen i projektet om digitale signaturer med et samlet startbudget på 50 mio. kroner.

Flere måneders intensiv kamp mellem de to leverandører er dermed afsluttet, og arbejdet med at opbygge den infrastruktur, som skal realisere årtiers visioner om offentlige selvbetjningsløsninger for borgerne er nu for alvor startet.

I Videnskabministeriet understreger chefkonsulent Palle H. Sørensen, at det var en overordnet, samlet vurdering, som ligger til grund for valget af leverandør. Og at vurderingen blev foretaget i samarbejde med kammeradvokaten og konsulentfirmaet KPMG, som har leveret henholdsvis juridisk bistand og teknisk rådgivning.

»Vi har fået to gode tilbud og det har været en kompliceret sag, at evaluere dem. Vi har blandt andet lagt vægt på den samlede økonomi, både for borgeren, myndigheden og anvendelsen af medarbejdercertifikater i forhold til offentlige myndigheder. Det samlede vurdering har været afgørende for os,« understreger Palle H. Sørensen.

TDCs løsning er lettest at skalere

Højest på ministeriets liste af kriterier har været den samlede økonomi. I prioriteret rækkefølge har de vigtigste andre vurderinger baseret sig på udbredelse, anvendelsesmuligheder og egne services, enkelthed og brugervenlighed. På detailplan hæfter Palle H. Sørensen sig ved en række fordele ved TDC Internets vinderløsning.

»TDC har en relativ styrke på økonomien i forbindelse med at udstede medarbejdercertifikater. På den borgerrettede side var økonomien cirka ensartet i de to tilbud, men på medarbejdersiden var der forskel. Det er desuden lettere at skalere små og store løsninger i eksempelvis kommunerne i TDC's tilbud, især i forbindelse med email-løsninger. Projektrisikoen har også haft en betydning, der må vi konstatere, at der også var en lille forskel til fordel for TDC,« siger han.