Taxaer og delebiler med i nordjysk Rejseplan
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Taxaer og delebiler med i nordjysk Rejseplan

Taxaer, delebiler og privat samkørsel som Gomore er på mange måder en integreret del af moderne trafikplanlægning. Så hvorfor spiller tjenesterne ikke sammen med tog- og busforbindelser?

Den tanke ser ud til at have slået Nordjyllands Trafikselskab, og nu bliver deletjenesterne inkluderet i en særlig nordjysk version af trafik-planlægningsværktøjet Rejseplanen, der også udkommer som app. Det skriver DR Nyheder.

Læs også: Sådan skal tog, bus og metro lægges sammen i København

»Vi er sat i verden for at sikre, at folk kan komme på arbejde, i skole og til fritidsaktiviteter. Men vi har måttet sande, at der er mange andre transportudbydere, der gør folk mobile. Hvorfor skulle vi ikke samarbejde med dem,« siger direktør i Nordjyllands Trafikselskab Jens Otto Størup til Ritzau.

Forsøgsperiode fra 2017

I en forsøgsperiode gældende fra 2017 har de offentlige trafikselskaber, der ejer Rejseplanen, givet Nordjyllands Trafikselskab lov til at udvide siden. Planen er, at forsøget skal fortsatte et par år. Bliver det en succes, er flere regioner og trafikselskaber klar til at gå samme vej.

Midttrafik, Sydtrafik, Movia og Fynbus oplyser til DR, at trafikselskaberne følger med i det nordjyske forsøg med interesse.

Læs også: Københavns bycykler vil med på rejsekortet

»Det her kan være med til at knække nødden i forhold til at håndtere kollektiv trafik i yderområderne bedre,« siger Jens Otto Størup.

Rejseplanen.dk er blandt landets største offentlige servicesider. Siden lanceringen den 1. oktober 1998 har siden tilbudt sammenskruede rejseplaner for offentlige tog, busser og lokale færger. Det er de enkelte trafikselskaber, der leverer informationerne.