Tårnfalken solgt til Canada

Føljetonen om forsvarets store fiaskoprojekt, Tårnfalken, ser nu endelig ud til at være slut. Økonomisk set har historien dog ikke nogen lykkelig slutning, idet projektet har kostet de danske skatteydere 285 mio. kr.

I følge en skrivelse fra forsvarsminister Søren Gade (V) til medlemmerne af Folketingets Forsvarsudvalg er de sidste brikker nu endelig faldet på plads mellem parterne, og det canadiske forsvar ventes derfor hurtigst muligt at overtage det ubemandede spionfly, som det danske forsvar har kasseret. Det oplyser Ritzaus Bureau.

Canadierne betaler 40 mio. kr. for de ubemandede spionfly, og i modsætning til det danske forsvar, regner det canadiske med, at flyet rent faktisk kan komme på vingerne.

»Projektet har været en gigantisk fiasko, men pengene kan være med til at lukke lidt af det økonomiske hul efter programmet,« siger medlem af forsvarsudvalget, Hans Skibby (DF).

åØåDet canadiske forsvarsministerium vil købe samtlige 10 ubemandede spionfly, som det danske forsvar har skrottet. Canadiske eksperter har i flere omgange værert i Danmark for at se på de skrottede fly og canadierne er overbeviste om, at flytene kan komme til at virke.