Tank brint i Århus

Danmarks første tankstation til brint skal ligge i Århus, mener Det nationale netværk for forskning i og udvikling af brændselscelle-teknologi til transport. Aarhus Universitet, Teknologisk Institut og udviklingsfirmaet H2Logic i Herning samarbejder om projektet H2 HUB Aarhus.

Baggrunden er, at firmaet AarhusKarlshamn, der tidligere hed Aarhus Olie/Aarhus United, har en overskudsproduktion af brint på Århus Havn. Brinten herfra kan forsyne en tank i Århus, mener projektleder, ingeniør Jesper Boisen fra H2Logic.

»Der findes en brintfyldestation i Norge, en i Hamborg, en i Malmø samt enkelte i USA. Der er næppe tvivl om, at brint er fremtidens energi,« siger han til Århus Stiftstidende.

Men hvis forsøget skal blive til noget, så kræver det, at nogen har brug for brint til deres køretøjer. I dag er der kun er to brintdrevne mini-trucks på Skejby Sygehus og et enkelt køretøj på Teknologisk Institut.

»Vi søger lokale virksomheder i Århus-området til forsøgskørsel med små brintkøretøjer. Det kan være gaffeltrucks eller små park-køretøjer, men det kan såmænd også være små citybiler eller biler til hjemmeplejen,« fortæller Jesper Boisen.