Talent-pris til solcelle-forsker
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.

Talent-pris til solcelle-forsker

ATV ønsker med prisen at hædre Frederik Krebs, som gennem sin uddannelse har udviklet stærke kompetencer indenfor syntetisk organisk kemi.

Frederik Krebs har blandt andet benyttet sit talent til at udvikle en solcelle af plastik (polymerer), der for eksempel kan males på store flader som f.eks. hustage.

Endnu er plastiksolcellen kun i brug på laboratoriet, men der arbejdes målrettet på at få forskningen videreudviklet, så teknologien kan indgå i fremtidens elektroniske produkter.

Frederik Krebs har selv opbygget forskningsområdet på Risø og står i dag i spidsen for en timands forskergruppe, som ifølge ATV er blandt de førende i verden, når det gælder om at udvikle holdbare polymere solceller.

I dag er holdbarheden på op til et år, og gruppen arbejder på at opnå endnu længere levetid.

»Polymere solceller er et billigt alternativ til de silicium-baserede solceller, vi i dag anvender til lommeregnere, havelamper og lignende. Allerede om et par år kan de anvendes i mindre elektroniske produkter som erstatning for siliciumbaserede solceller eller batterier, og jeg håber, at teknologien på længere sigt kan bidrage til energiforsyningen,« siger Frederik Krebs.

Frederik Krebs er den fjerde modtager af Knud Lind Larsen prisen på 30.000 kroner. Prisen administreres af ATV og uddeles hvert andet år til en ung kemiker, som i særlig grad har demonstreret talent, og som også fremover kan forventes at være med til at styrke den kemiske forskning i Danmark.

Prisen har navn efter civilingeniør Knud Lind Larsen, som døde i 1997, og som testamenterede en del af sin formue til ATV med det formål at finansiere en særlig indsats for dansk kemi.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først