Tagkollaps tvinger politikere til at blive i Bruxelles

EU-Parlamentet er nødsaget til helt usædvanligt at afholde sit første møde efter ferien i Bruxelles 1. september og ikke i Strasbourg. Det skyldes, at en tiendedel af et forsænket loft i mødesalen i Strasbourg styrtede ned 7. juli.

»Beslutningen er truffet for at kunne sikre sikkerheden for medlemmerne af parlamentet og medarbejderne,« skriver EU-Parlamentets generalsekretær, danskeren Harald Rømer, i en meddelelse.

Det er ikke besluttet endnu, om samlingen i Strasbourg den 22. september også skal afholdes i Bruxelles.

Forløbet med det kollapsede loft har affødt en del kritik. Loftet brasede ned på konservative og kristendemokratiske parlamentarikeres sæder, men på grund af ferie kom ingen noget til. Det tog dog over seks dage, før hændelsen i den ni år gamle kuppelsal nåede ud til omverdenen. Det skete via en netvideo fra Strastv blandt andet lagt på Youtube.

Nogle af de EU-kritiske politikere mener, at kollapset i EU's anden mødesal for alvor udstiller det forrykte ved, at EU spilder penge og belaster miljøet ved at rykke frem mellem to landes mødesale.

»Dette er en god lejlighed til at fokusere på selve problemet med Europa-Parlamentets rejsecirkus frem og tilbage mellem Bruxelles og Strasbourg 12 gange om året. Hvordan kan man tage et politisk system seriøst, når det ikke kan finde ud af at afskaffe så absurd en ordning?«, skriver Hanne Dahl fra Junibevægelsen i en pressemeddelelse.

Ifølge den lokale avis Dernières Nouvelles d'Alsace vil plenarsalen i Bryssel også blive undersøgt. Denne sal er en håndfuld år ældre og er ikke en kuppel som i Strasbourg, men en stor sal med etager foroven og forneden.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Gad vide hvor meget VE, KK, forskning mm. man kunne få for de penge der bliver brændt af under flytningerne ?

  • 0
  • 0

Det tog dog over seks dage, før hændelsen i den ni år gamle kuppelsal nåede ud til omverdenen. Det skete via en netvideo fra Strastv blandt andet lagt på Youtube.

Ja, skulle de komme til at mure dørene til mens det såkaldte parlament er fyldt med de ærede medlemmer, vil næppe mange opdage det endsige tage anstød af det.

  • 0
  • 0

Det store flertal af parlamentarikerne føler sig hverken 'tvunget' eller 'nødsaget' til noget som helst i denne sag - det skulle da lige være at droppe Strasbourg.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten