Tag turen til toppen af Mount Everest med VR

Du slipper for laviner, storme, forfrysninger og pulvermad, men kan alligevel opleve hele turen til toppen af Mount Everest, mens du sidder i din egen varme stue.

Sports Illustrated har sendt et hold bjergbestigere til toppen af Mount Everest med 360-graders-kameraer. Serien kan ses med VR-briller. Illustration: SI

Læs også: Dansk VR-eksperiment gør alle til klassiske musikere

Det er i hvert fald planen, når det amerikanske magasin Sports Illustrated til næste år lancerer serien 'Capturing Everest'. Det kommer til at foregå på deres egen VR-platform.

Man følger ekspeditionen via 360 graders-kameraer, der er sat på sikkerhedsliner og deltagernes klatreseler. Turen går fra Kathmandu til basecamp og derefter hen over gletsjere og isfald til toppen. Det tog to måneder at filme hele turen.

Læs også: Den fjerde digitale revolution: VR kan hacke din hjerne

Til dem, som foretrækker varmt vand og solskin, har Sports Illustrated dog tyvstartet med en speciel VR-udgave af optagelserne fra deres Swimsuit Issue.

Tag med Google verden rundt

Ekspeditioner via VR har været i gang i nogle år på Googles platform Expeditions. Her kan skolelærere tage deres elever med til seværdigheder rundt om i verden - selv under vandet og ud på Den Internationale Rumstation.

Der er blot brug for et sæt Google Cardboard VR-briller til at placere mobiltelefonen i - så kan ungerne opleve nationalparker, Det Hvide Hus, museer og Nordpolen.

Læs også: Intel lægger computerkraften ind i VR-brillen

Se en præsentation af turen her. Husk at bruge musen, eller klik på pilene i toppen til venstre for at manøvrere rundt.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Jeg tror VR vil aflive en hel del charterrejser, hvilket jo vil være godt for CO2-udslippet mm.

Desuden tror jeg, vi bliver nødt til at "opfinde" noget augmented reality a la Pokémon, for at holde folk i form, så de ikke bare flyder i sofaen med deres headset ...

  • 0
  • 1

EverestVR er virkeligt fedt :) Prøvede det hos VR Universe i Odense. Det næste må blive at dufte/vind mv. også kommer på som nogle nye lag!

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten