Tag testen: Er din chef en dygtig leder?

En dygtig leder får det bedste frem i dig, mens en inkompetent chef kan bringe det værste frem. Derfor er det essentielt at have en god leder for både at nyde dit arbejde og præstere bedst muligt.

Jobfinder giver dig her en test, som giver dig en indikation af, hvilken type leder din chef er. Testen er oprindeligt udgivet af det amerikanske karrieremedie Forbes.

Skal du på jagt efter en ny chef? Find dit nye job her

Alle udsagn i quizzen har tre svarmuligheder, der giver forskellige antal point. Pointene lægger du sammen, når du har besvaret dem alle.

Resultatlisten kan findes i bunden af artiklen.

Første spørgsmål:

Din chef giver dig tid og opmærksomhed, når du har brug for det. Og personen ved dertil også, hvornår du har brug for råd og støtte.

 1. Det lyder præcis som min chef (5 point).
 2. Min chef kender mig ikke rigtig, og han/hun giver mig ikke meget tid eller opmærksomhed (3 point).
 3. Jeg får hverken tid eller opmærksomhed fra min chef, medmindre han/hun skal have mig til at gøre noget, eller jeg har gjort noget forkert (0 point).

Andet spørgsmål:

Din chef holder dig opdateret omkring begivenheder, trends og ledelsens agendaer. Fremtiden er altid en smule usikker, men du føler, at din leder forsøger sit bedste for at holde dig velinformeret om eventuelle planer, mål og forhindringer for firmaet.

 1. Fuldstændig! Min chef sørger for at holde både mig og mine kolleger ajourført og besvarer vores spørgsmål, hvis vi har nogle (5 point).
 2. Mere eller mindre. Min leder fortæller mig, hvad jeg har brug for at vide for at udføre mit arbejde og ikke rigtig andet. Jeg har ikke meget indsigt i min arbejdsgivers planer (3 point).
 3. Jeg er holdt helt ude i mørket og får ikke noget at vide (0 point).

Tredje spørgsmål:

Min chef har mine kollegers og min ryg. Vi har oplevet vores leder gå ind i diskussioner med ledelse for at sørge for, at vi bliver behandlet godt. Det er derfor vi respekterer vores chef så meget, som vi gør.

 1. Lige på sømmet! Min chef er fortaler for sine medarbejderes velvære (5 point).
 2. Det stemmer nogle gange overens med virkeligheden. Min leder vælger sine kampe med omhu, men støtter os over for ledelsen, når det byder sig nødvendigt (3 point).
 3. Min chef har efter min viden aldrig haft min eller mine kollegers ryg over for ledelsen (0 point).

Fjerde spørgsmål:

Min chef ser mig som ligeværdig og som en essentiel del af vores teams succes. Og han fortæller mig gerne, hvor stor min betydning er for holdet.

 1. Korrekt. Min leder er dygtig til at anerkende sine ansatte (5 point).
 2. Mere eller mindre. Min leder smider sjældent omkring sig med komplimenter, men det er netop derfor, at ros fra chefen er endnu mere værdsat, når man modtager den (3 point).
 3. Jeg har aldrig hørt eller set min chef rose eller anerkende nogen medarbejder (0 point).

Femte spørgsmål:

Min leder er sin egen person. Nogle gange er han/hun enig med sine chefer, men når de er uenige, siger min chef sin mening – og det er til gavn for vores kunder og investorer.

 1. Det lyder som min chef! Han/hun har et ry for at sige sin holdning - selv når det er upopulært hos den øverste ledelse (5 point).
 2. Min chef er nogle gange uenig med ledelsen, men kun sjældent og forsøger som regel at undgå det (3 point).
 3. Min leder udtrykker aldrig modsatte meninger overfor ledelsen, punktum (0 point).

Sjette spørgsmål:

Min chef har fokus på personlig udvikling blandt ansatte, fordi han anerkender, at vi er vigtige for firmaets succes.

 1. Det beskriver fuldstændig min leder (5 point).
 2. Min leder har ikke så meget fokus på personlig udvikling. I vores afdeling er hovedfokusset på bundlinjen. Muligvis taler vi om kurser og andre måder, jeg kan udvikle mig på, en gang i kvartalet (3 point).
 3. Jeg har aldrig haft en samtale om personlig udvikling med min chef (0 point).

Syvende spørgsmål:

Min leder viser mine kolleger og mig tillid. Han/hun stresser ikke over småting, som om man kommer ind ad døren kl. 8.30 eller 8.35. Chefen fokuserer på resultater, ikke på personlige småligheder.

 1. Det beskriver min chef helt perfekt (5 point).
 2. Der er dele af sandhed i det udsagn. Min chef kunne stole mere på mig, end han/hun gør (3 point).
 3. Fuldstændig forkert. Jeg næsten panikker, når jeg tror, at jeg er fem minutter forsinket, fordi min chef er helt fanatisk med den slags småting (0 point).

Ottende spørgsmål:

Min chef uddeler ros, når det er fortjent. Når jeg klarer en arbejdsopgave særlig godt, sørger han/hun for at gøre opmærksom på det over for resten vores team. Min leder mener, at det er naturligt for en chef at ansætte kloge folk og give dem frihed til at indfri deres potentiale.

 1. Det lyder, som var ordene kommet ud af munden på min chef (5 point).
 2. Nogle gange er det tilfældet, andre gange er det ikke (3 point).
 3. Det er en stærk kontrast til min chef. Han/hun tager æren for mine eller andre medarbejderes ideer og ønsker ikke at sprede historier om vores successer til andre afdelinger (0 point).

Niende spørgsmål:

Hvis jeg havde en god karrieremulighed uden for mit nuværende firma, ville jeg kunne tale med min chef om det. Og hvis det var et godt karrieretræk for mig, ville min leder støtte mig i min jobjagt, selvom de ville savne mig i min nuværende virksomhed.

 1. Det kan jeg sagtens forestille mig ske, fordi min chef er som en mentor for mig (5 point).
 2. Hvis timingen er perfekt, ville min chef muligvis lade mig smutte uden det store postyr. Men jeg kan også forestille mig, at han/hun ville sige, at jeg ikke skulle tage jobbet, fordi det ville være ubelejligt for min nuværende arbejdsplads (3 point).
 3. Jeg ville blive fyret, hvis min chef vidste, at jeg var på jobjagt (0 point).

Tiende spørgsmål:

Hvis jeg har noget personligt eller fortroligt at fortælle min chef, er jeg sikker på, at det vil forblive en hemmelighed.

 1. Ja, jeg holder også på et par af min chefs hemmeligheder (5 point).
 2. Jeg ville ikke tage chancen. Lad os sige det sådan (3 point).
 3. Man skal være tæt på skør for at fortælle min leder en hemmelighed. De fleste folk på kontoret ville vide det inden frokostpausen (0 point).

Læg alle dine point sammen og se, hvilken type chef du har:

41-50 point:

Du arbejder for en rigtig leder! Det kan du roligt fortælle ham/hende – de fleste kan altid bruge et kompliment.

32-40 point:

Din chef er et menneske og kan ikke altid være hundrede procent på og være en stærk leder. Bak ham/hende op, når det sker og se dem vokse som leder i 2017!

23-31 point:

Din leder er ved at finde sig tilrette i rollen som chef. Vær opmærksom på, hvor du træder for at undgå kontroverser, men sørg for at anerkend din leder, når han tager sit ansvar som chef på sig.

14-22 point:

Du bør stille dig selv spørgsmålet, om denne person skal være chefen til at lede dig igennem 2017? Du fortjener at have en leder, som ved, at der skal et godt team til at give en leder succes.

13 point eller færre:

Du skal have en ny chef. Den person du arbejder for, fortjener ikke dine talenter. Testen her burde være dit wakeupcall. Gå straks til Jobfinders hjemmeside og find dit nye job