Tæret olierør koster Dong to mio. kr. om dagen

Olieproduktionen Siri-feltet ligger stadig stille på sjette uge, selvom det koster Dong Energy godt to millioner kroner om dagen i tabt indtægt fra salg af olien.

Produktionen er stoppet, fordi der under en rutineinspektion mandag den 31. august blev fundet revner i en såkaldt caisson, der er et knudepunkt for olierør, forbundet til den centrale olie-oplagringstank under Siri-boreplatformen.

Dong Energy er operatør på Siri og har retten til halvdelen af olieproduktionen fra feltet. Og ifølge selskabet er revnerne, som skyldtes tæring, nu blevet lappet med cement.

Dong Energy har endnu ikke besluttet, om man føler sig sikker nok på, at problemet ikke kan gentage sig. Derfor bliver produktionen endnu ikke sat i gang. Dong Energy overvejer dog, om der kan findes en midlertidig løsning, så produktionen kan genoptages, mens man undersøger videre:

»I løbet af kort tid regner vi med at melde ud, hvilken løsning vi vælger,« siger Ulrik Frøhlke fra Dong Energys presseafdeling.

Ifølge Dong Energy har man aldrig tidligere oplevet problemer med tæring i sådanne konstruktioner.

Siri-feltet og dets satellit-felter, Nini, Stine og Celcilie, producerede op til lukningen 12.000 tønder olie om dagen, hvoraf halvdelen tilhører Dong Energy og resten går til selskaberne Noreco og RWE.

Med en oliepris på 70 dollar for en tønde og en dollarkurs på 5,12 kroner svarer det til, at selskabet dagligt går glip af en produktion, som ville have indbragt 2,1 mio. kroner.

Den producerede olie fra alle de fire felter føres hen til en lagertank på havbunden under Siri-platformen. Tanken kan rumme 50.000 kbm og fra tanken eksporteres olien bort via en lastebøje.

Dokumentation

link

Emner : Olie
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

at olieindustrien opgør produktionstab på denne måde. Hvis der i Siri feltet er en endelig mængde oile, der kan udvindes, hvordan kan tabet så opgøres til produktet af de 12000 tønder per dag * pris? Henter man ikke bare de 12000 tønder senere? Og tænk hvis prisen endda er højere end USD 70 på det senere tidspunkt? Jan

  • 0
  • 0

Jeg er nu ikke sikker på det bare er i produktionstab. For mig lyder det som om tabet er de løbende driftomkostninger, som ikke bliver dækket af produktionsindtægterne. Ellers er tallet alt for lille. 83.333,- i timen i drift for en produktionsplatform lyder ikke af meget i mine ører, selvom den ligger stille. Jeg ville have troet tabet var meget større.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten