Tænketank: Slagtilbud på kød kæmpe miljøsynder

Svinekoteletter og hakkedrenge er den helt store synder, når det gælder CO2-udledning. Det viser en undersøgelse, som den grønne tænketank Concito har lavet. Det får nu tænketanken til at opfordre danskerne til at lade være med at springe på supermarkedernes knaldtilbud på bøffer, skriver 24timer.

»Det vil utvivlsomt overraske mange, at eksempelvis den mad, vi spiser - især de voldsomme mængder kød og mejeriprodukter - faktisk er skyld i lige så meget udledning af drivhusgasser, som vi i alt udleder ved at købe elapparater, køre bil og opvarme boliger,« siger Torben Chrintz, der er videnchef i Concito.

»Hele 20 procent af en danskers globale CO2-udledning kommer fra maden, vi spiser. Så undgå at falde for mængderabatter på eksempelvis kød, hvoraf meget aldrig bliver spist. Ved at handle klogere kan man faktisk halvere sin udledning af CO2. Det svarer til at droppe sin bil,« siger han.

Læs historien i dagens udgave af 24timer.

Emner : CO2
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Køb dog endelig kød med mængderabat - men sørg for at tilbered det, så det ikke går til spilde - og frys så "færdigretterne" ned. Ikke særlig svært og kan da også afskaffe nogle ture til den lokale fast food.

Hvor svært kan det være?

  • 0
  • 0

Store mængder til billige penge kan pakkes i portioner og fryses ned, på den måde spare man mange penge. Enlige kan også gøre det, og så kan de fryse det i portioner der passer til dem, på den måde kan enlige også spare penge på maden og undgå at smide en masse mad ud.

  • 0
  • 0

Der bruges mindre embellage til en 2 kilos hakket end til 4 x 500 gr.

Desuden går flere og flere butikker over til 3- & 400 grams så prisen for en enkeltpakke bliver "fordøjelig", det koster også embellage..

  • 0
  • 0

Enig, artiklen forudsætter at der går mere kød til spilde, hos os er f.eks kun fedtet fra en kylling,rester af lunger og hvad der ikke er renset ordentligt fra på fabrikken, og selvfølgelig de rene ben og det meste af brusken, men spildet er da det samme om vi køber en af gangen, eller 5 på tilbud.

Det der kan gå til spilde er frugt og grøntsager der hurtigt går mug i, kødrester indgår i næste dags menu, og der er kun spild at bilen bruger energi, og at det fastholder at vi har en fryser, det er meget sjældent at nogen vare tager ophold i vores fryser i mere end 2 måneder, fryseelementerne undtaget.

  • 0
  • 0

Torben Chrintz snakker skiftevis om drivhusgasser (hvor jeg mener at man regner CH4 med) og CO2. Og han differentierer ikke mellem fossilt CO2 og ikke-fossilt.

Problemet er jo at vi flytter carbon fra geosfaeren til atmos- og biosfaeren hvilket resulterer i mere CO2 i atmosfaeren. Alt andet (inklusiv CH4) indgaar jo i et fint lille kredsloeb.

Og hvem er de her mennesker som smider mad (og isaer koed) ud? I skulle skamme jer.

  • 0
  • 0

I må sgu ikke afsløre at (privat)biler kun udgør en beskeden del af folks CO2 udledning. Så mister vores kære politikere jo en af deres sidste argumenter for at beskatte bilisterne yderligere.

Iøvrigt, Concito har lige fremlagt noget vi andre vidste allerede dengang "den grønne mani" startede...

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten