Det lyder ikke særlig højtkvalificeret at man slynger forskellige tal ud, som man senere korrigerer meget stærkt.
Jeg har kun set idéen om afbrænding omtalt i Ingeniøren og Politiken. Mon ikke allerede det er for sent?
Jeg synes det er bekymrende hvis tænketanke og professorer kommenterer emnet ud fra hypotetiske betragtninger om metan og drivhuseffekter, i stedet for at tage stilling til det helt lavpraktiske: hvornår gasledningerne er tømt. For så har afbrænding ingen praktisk relevans. Medierne giver indtryk af at der vil være en kogende boble i Østersøen i månedsvis.
Medierne skrev allerede mandag den 26. september kl. 17 dansk tid at trykket i NS2 "over natten" var faldet fra 105 til 7 bar. Dette blev skrevet 15 timer efter den seismiske hændelse, som man mener hører sammen med lækagen i NS2. Hvis oplysningen passer, er rørstrengen stort set blevet tømt for gas på 5-15 timer.
Der er formentlig tale om trykket målt på den tyske side. Arbejdstrykket er 220 bar fra Rusland faldende til 110 bar ved landgang i Tyskland.
Ud fra de tilgængelige data kan man beregne volumen i en NS2-rørstreng til 1 275 871 m3. En NS1-streng rummer 1 442 487 m3. Det skal ganges med midtvejs-arbejdstrykket i bar. Så er der et gasindhold pr. rørstreng på godt 200 mio. m3. Gazprom har selv angivet at Nord Stream 2 blev fyldt med 300 mio. m3 gas. (Gasindholdet er stationært, da den jo ikke leverer gas til Tyskland).
Hvis man kan estimere et udslip pr. sekund, kan man hurtigt beregne hvornår de tre strenge er tømt, hvorefter de bliver fyldt med havvand. Men hvis oplysningen om trykfald fra 105 til 7 bar er korrekt, så skete det vist allerede inden for det første døgn. De billeder og videoer vi ser, var gamle da medierne bragte dem.