Tænkeboks: Tanker ved et kassebånd
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Tænkeboks: Tanker ved et kassebånd

Illustration: Ingeniøren

Ugens opgave kommer fra Mads Clausen Instituttet ved SDU i Sønderborg og lyder:

Opgave 26:

En kassemedarbejder i et supermarked lader typisk kasse­båndet bevæge sig fremad i små ryk på 10-20 cm ad gangen.

Hvor stor må kassebåndets acceleration være, for at en opretstående 1 liters mælkekarton netop ikke begynder at vippe, når båndet sættes i bevægelse?

Der er rigelig friktion fra underlaget til at forhindre, at kartonen skrider. Mælkekartonen måler i bunden 70 x 70 mm. Der ses bort fra selve kartonens masse og eventuel bevægelse af mælken inde i kartonen.

– – –

Vi bringer løsningen i næste uge, men fra søndag eftermiddag ligger opgaven også på adressen ing.dk/ fokus/taenkeboksen, hvor I kan diskutere jeres forslag til løsninger.

/Lynch

Illustration: MI Grafik
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Lægges altid ned på kassebånd. Jeg har tilgode som "dobbel bagger" gennem 40 år, at se en oprejst mælkekarton. Jeg har også tilgode at se et bånd køre rykvis. De fleste køres så man har fornemmelsen,
at deres opgave er at mase varerne grundigt mod endestykket :)
Så derfor er jeg ude, som "løverne siger"

  • 1
  • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten