Tænkeboks - løsning: Edderkoppen skal kravle...
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Tænkeboks - løsning: Edderkoppen skal kravle...

Illustration: Privat
Illustration: Ingeniøren

Sidste uges opgave fra professor Lars Døvling Andersen fra Institut for Matematiske Fag ved Aalborg Universitet gik ud på at finde den korteste vej for en edderkop, som sidder på endevæggen i en lukket kasse på 2 x 2 x 4 meter og vil kravle på kassens flader over til en flue på den modsatte endevæg.

Edderkoppen sidder en halv meter fra loftet og en halv meter fra den ene sidevæg, mens fluen sidder en halv meter fra gulvet og en halv meter fra den modsatte sidevæg. Løsningerne fremgår af tegningerne af den udfoldede kasse.

Det ses, at der er to forskellige typer af ruter – én, der bruger tre flader, og én, der bruger fire. Den sidste type er den korteste og har længden kvadratrod en af 34 meter.

Hver af ruterne findes i fire versioner.

Opgaver og løsninger kan findes på ing.dk/fokus/ taenkeboksen

Vi bringer IKKE en ny opgave i næste uge, for papir­avisen holder påskeferie og er først tilbage i postkassen igen den 26. april.

/Lynch

Illustration: MI Grafik
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten