Sydkoreanere kloner narkohunde

Asiatiske narko-smuglere har stadig grund til at frygte for at blive opdaget, selvom den mest ferme narkohund ved tolden til Sydkorea går på pension. For tolderne har indgået en aftale med et laboratorium ved Seoul National University om at klone hundene med de skarpeste næser.

»Det foregår på et eksperimenterende stadie, så kommer vi kommer ikke til at tjene på denne handel,« siger lederen af holdet bag kloningen, Kim Min-kyu, til nyhedsbureauet Reuters med tilføjelsen:

»Vi har planer om at klone hunde på et kommercielt plan i fremtiden.«

Hunde er ellers et af de vanskeligste pattedyr at klone på grund af en uforudsigelig forplantningscyklus, ligesom de byder på flere udfordringer med ægløsning og kunstig befrugtning under laboratorieforhold.

Har klonet ulve

Holdet bag de klonede narkohunde stod også bag afghanerhunden Snuppy i 2005. Det var første gang, det lykkedes at klone menneskets bedste ven. Siden har forskerne klonet de såkaldte koreanske grå ulve, en truet race.

Holdet blev tidligere ledet af verdens mest kendte forsknings-fusker, Hwang Woo-suk. Han blev hyldet som en national helt, da det lykkedes ham at bringe det asiatiske rige helt i front inden for kloning og stamcelle-studier.

Men da et udenlandsk panel granskede to af hans opsigtsvækkende undersøgelser, fandt de frem til, at der ikke var skyggen af bevis for, at han havde klonet embryonale stamceller, sådan som han hævdede.

Hwang Woo-suk røg senere i retten anklaget for at bedrageri, underslæb og for at bryde Sydkoreas bioetiske love.