Svømmeland forurenet med parasitter og indvoldsorm

Først sprang skruerne, så druknede taget, og nu er Køge Svømmeland angrebet af alt fra rust til indvoldsorm. Det viser en tilsynsrapport fra rådgiverfirmaet Cowi og Teknologisk Institut.

Den konkluderer, at den 15 år gamle svømmehal trænger til nye vandbehandlingsanlæg, ny trappe til vandrutschebanen, reparation af stålkonstruktioner samt sikring af taget. Pris: 19,1 millioner kroner.

I prisen indgår 2,6 millioner kroner, som Køge Kommune allerede har sat af til at reparere svømmelandets tag. En anden rapport fra Cowi og Teknologisk Institut viste allerede sidste år, at taget på grund af konstruktionsfejl var gennemblødt, hvilket giver perfekte vækstbetingelser for svampe og råd, så taget i yderste konsekvens kan risikere at blive ustabilt.

På fritstående betonsøjler i svømmehallen ses kraftig fugtbelastning på de ubehandlede betonoverflader, der på længere sigt er skadeligt for konstruktionen, står der i tilstandsrapporten. (Foto: Cowi/Køge Kommune) Illustration: Cowi/Køge Kommune

Køge Kommune har lagt den nye rapport ud på sin hjemmeside, men har givet Cowi og Teknologisk Institut besked på ikke at uddybe rapportens konklusioner.

Rapporten er dyster nok i sig selv for svømmeglade borgere i Køge Kommune. Det fremgår blandt andet, at der i perioder er »massiv forurening af bassinerne«, hvor kulfiltrene indeholdt »et stort indhold af såvel døde som levende parasitter/indvoldsorm«.

Hertil kommer, at »kemikalieholdig og aggressiv luft fra de to udsugningsanlæg i klor- og syrerummene blæses til det fri i et område, hvor der er offentlig adgang og i umiddelbar nærhed af parkerede biler«.

Sidste sommer måtte svømmehallen lukke midlertidigt, da en række loftsplader var begyndt at løsne sig. De rustfri stålskruer, som holdt loftspladerne fast, var smuldret bort på grund af klor og syremiljøet i hallen. Men den nye tilstandsrapport viser, at kun de bærende skruer i skinnesystemet bag loftspladerne blev skiftet. Og nu er de skruer, der fikserer loftspladerne, ved at bukke under for spændingskorrosion.

Det har ikke været muligt at få en kommentar Køge Kommune. Men Kulturudvalgets formand, Erik Swiatek (A), der i øjeblikket er bortrejst, skriver følgende på kommunens hjemmeside:

»Vi skal have bragt Køge Svømmeland helt i orden én gang for alle, så der ikke længere kan rejses tvivl om sikkerheden - heller ikke om nogle år. Derfor indstiller vi nu hele investeringsplanen til byrådet, som skal tage endelig stilling til sagen.«

Sagen vil blive behandlet på det næste byrådsmøde, den 24. juni.

Dokumentation

Tilstandsrapporten

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hvad koster det at bygge helt nyt, og ordentligt, i stedet for at lappe på det gamle?

  • 0
  • 0

Det er sikkert langt dyrere....

et løst overslag er at et bassin på 50m og 16 m bred + lidt i siderne, er 60*25= 1500 m2 + det løse ikke er under 2000m2 - de koster mindst 12.000 kr/m2 eller 25 mill - for skallen - men bassin og teknik er nok langt dyrere.

Jeg vil sige at Kommunen bør renover de skadede/defekte/fejlkonstruerede dele. Min egen efaring siger mig at man "en gang i mellem " skal ofre ca 25 - 33 % af nyværdien på en renovering.

Skifter du bil, hvis soltaget og udstødningen er defekt? I denne situation har man en da en "attest" på at resten er OK ;-)

de bedste hilsner Peter Kamp

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten