Svensk/norsk samarbejde om tekniske kurser
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Svensk/norsk samarbejde om tekniske kurser

Svenskerne er de største. I hvert fald inden for teknisk efteruddannelse.
Nu vil de være endnu større og sælge endnu flere kurser til norske ingeniører. Med en industristruktur, der er fundamentalt anderledes end f.eks. den danske, har de to lande et helt andet marked for tekniske kurser.
Det selvstændige aktieselskab Svenska Teknologföreningen (STF) har 500 for- skellige kurser på programmet og de 17.000 ingeniører, der årligt deltager i 800 kurser, giver arbejde til 65 ansatte og en omsætning på ca. 110 millioner svenske kroner om året.
Svenskerne vil placere et par personer i den Norske Ingeniørorganisasjon Nitos kursusafdeling i Oslo og hvert kvartal vil en fælles styrekomite mødes for at koordinere og planlægge sæsonens aktiviteter, der begynder i efteråret 97.

Til det norske Teknisk Ugeblad siger Ørjan Matson fra STF, at sproget gør et svensk/norsk samarbejde naturligt og at begge organisationer har deres styrke i de tekniske kurser. Kurser i ledelse, økonomi og administration får svenskerne gennem
Institut för Företagsledning og nordmændene gennem Norsk Ingeniørforening NIF.
Siden 1976 har nordiske chefer for ingeniørernes efteruddannelse været samlet en gang om året, for at udveksle erfaringer og diskutere strategier og forretningsmæssige forhold. Mødet i august 1997 finder sted på Island, hvor nordmændene bl.a. vil
fortælle, at Nitos medlemmer får ti pct. rabat på alle de svensk arrangerede kurser.
hab

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten