Svenskerne sejler Danmark agterud i brug af IoT

Endnu engang må Danmark se sig slået af broderfolket i øst. Mens 44 procent af svenske virksomheder allerede har implementeret IoT, så er det kun sølle 24 procent her til lands, som har gennenmført et IoT-projekt.

De tilsvarende tal i og USA og Storbritannien er henholdsvis 65 og 47 procent.

Det, der får danske virksomheder til at holde igen er bekymringer om sikkerheden, besvær med at finde personer med de rette kompetencer og kompleksiteten ved IoT-løsninger. Det viser en undersøgelse fra Wi-SUN Alliance, der arbejder med at promovere brugen af trådløse løsninger til smarte byer, forsyning og industri.

Bange for sikkerheden

58 procent ser ikke overraskende sikkerheden som en barriere. Blandt andre faktorer, der får danskerne til at holde sig væk fra IoT, er behovet for at se garantier for forrentning af investeringen, som nævnes i 44 procent af besvarelser, samt de generelle omkostninger.

Som tekniske udfordringer udover sikkerhed og rekruttering af personale med de rette evner, nævner virksomheder også wifi-forbindelse og datastyring.

Motivationen for IoT hos danske virksomheder er forhåbningen om at reducere kundernes omkostninger, forbedre driftsikkerheden og mindske egne omkostninger.

Blandt erfaringerne hos dem, der er i gang med IoT, oplever halvdelen at det medfører lavere udgifter og større evne til at reagere på forandringer.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det kunne også tænkes, vores politikeres tætte samarbejde med det private, og deres evindelige i forhold til EU ulovlige statsstøtte.

Citat ing.dk: "Det, der får danske virksomheder til at holde igen er bekymringer om sikkerheden, besvær med at finde personer med de rette kompetencer"

Både og, de medarbejdere findes i stor tal, og de har kompetencerne, men lige som med alt andet her i Europas største slavehandel går alt i stå på grund af den ulovlige statsstøtte.

Hvad er denne statsstøtte så? Det er de mange "nyttejobsordninger" som et nær 100% enigt folketing har implementeret siden 90erne og frem til, ja hvor når mon EU får nok af dette.

Hvordan virker det så, og hvorfor er det en af årsagerne til danmarks katastrofale placering omkring alt i EU og reelt også i resten af verden , set i forhold til tidligere placeringer?

Det sker på denne måde, man afskediger i stort tal medarbejdere både i det private og i det offentlige. Dette gør man for at skabe en kunstig høj arbejdsløshed. Med denne opskruede ledighed, har folketinget nu en "dårlig" undskyldning for at indfører, flere "U"ordninger, der igen og igen og igen tjaaa GENbruges. Praktik. Jobtræning. Løntilskud. Ressourceforløb osv. osv. osv. osv.osv. Fortsæt selv rækken af navne man kan kalde de lænker man sætter på dem man selv bevidst har skabt som ledige, til trods for, at disse "ledige" laver helt det samme som tidligere, men denne gang bare med statstilskud.

OG SÅ ER DET PLUDSELIG, at artikler som denne kommer frem.

Dette citat "Det, der får danske virksomheder til at holde igen er bekymringer om sikkerheden, besvær med at finde personer med de rette kompetencer" Finde personer med de rette kompetencer: Disse personer findes i stort antal, men mange af dem er dømt til et liv i slavelignende-ledighed. Men da disse personer med de store kompetencer sagtens kan finde job uden for landets grænser, ja så er de forsvundet her fra, og en stor del er faktisk rejst til tadaaa Sverige og flere andre europæiske lande. Hvorfor dog slavearbejde på statstilskud, lav løn og med en pisk hængende over nakken hvis man i stedet kan rejse 1-4 timer og slå sig ned i Sværige, Norge, Spanien osv. og få en god og værdig løn, med en ÆGTE ansættelseskontrakt, og arbejde under ordnede forhold, og helt uden at blive offer for diverse ydmygende samtaler hver xx dage,uger, måneder osv.

HELE DETTE INDLÆG KAN FORKORTES TIL: STOP for den ødelæggende, samfundsnedbrydende og landsskadelige planfolketinget har gang i.

Lær det danske erhvervsliv igen at klare sig på lige vilkår med arbejdsmarkedet i andre lande omkring os.

Og kom så med jeres, "du ved ikke hvad du taler om" I ved den sædvanlige danske retorik, når man ikke har andre argumenter, og argumenter er ikke noget der ligger til nutids Danmark.

  • 0
  • 0

... om alle de frekvenser, vi nu okkuperer til alt muligt, har nogen indflydelse på den helt ekstreme nedgang i insektdiversitet, vi oplever lige nu. Eftersom det ikke alt sammen kan være sprøjtemidler.

Jo flere IoT vi vænner os til, desto længere kommer vi også fra en forståelse af MENNESKENS sammenhæng med naturen. Automatisering fordummer. Ikke at skulle gøre noget selv - det fordummer. Og automatisering giver ikke i sig selv flere arbejdspladser; det eneste, der kan give flere arbejdespladser, er incitament fra den lovgivende magt. Tilladelser. Visioner om et samfund, hvor folk kan være nyttige uden at blive straffet for ikke at have en lønnet stilling.

  • 0
  • 0

Vi kan slet ikke genkende de tal der nævnes i artiklen.

I Nabto leverer vi en IoT platform så vores kunder kan komme i kontakt med deres apparater hen over internettet (i.e. løser alle de udfordringer der ved dette). Man kan bruge dette til at pumpe data til Big Data platforme eller lave "fjernstyrings" mobil-apps til slutkunder samt en masse andet værdiskabende.

I dag er vores softtware deployet i mere end 1 million apparater (snart 2 mil.)

Ergo.. jeg tror vi har fingeren ret godt på pulsen.

Eller rettere sagt, jo vi kan genkende det danske tal, men det Europæiske tal er absolut ikke højere en 25% og vi kan da slet ikke genkende tallet generelt i USA (i midten af Silicon valley.. jo, men tag lige ud til en tilfældig industri virksomhed i midt-vesten). Faktisk vil jeg påstå at Asien er dem der er længst fremme, ihvertfald når vi snakker konsum elektronik - vores største konkurrent er lige gået på børsen i Taiwan.

Min teori er at de danske respondenter har været ret ærlige i forhold til hensigten med spørgsmålene og US+UK har tolket undersøgelsen ret frit (i.e. har været til et IoT seminar = gennemført et IoT projekt).

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten