Svenskerne overvejer flydende naturgas til almindelige forbrugere
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Svenskerne overvejer flydende naturgas til almindelige forbrugere

Det svenske forsyningsselskab Swedegas overvejer at forsyne borgere i Gävle-regionen nord for Stockholm med naturgas ved at sejle LNG (Liquefied Natural Gas) ind til land fra flydende lagre.

Det skal ske i et samarbejde med norske Kanfer Shipping, som har fokus på mindre skala af LNG-distribution og flydende lagerfaciliteter.

Indtil videre lyder planen, at store LNG-tanke skal placeres på pramme og derved fungere som flydende lagre. Slæbebåde skal transportere lagrene ind til land, hvor LNG'en igen skal have gasform, så det kan indgå i et lokalt gasnet.

»Vi undersøger investeringer i den mest effektive løsning. Konceptet er favorabelt set fra et driftsomkostnings-synspunkt, hvilket vil komme kunderne i regionen til gode,« siger Johan Zettergren, der er vicedirektør i Swedegas, i en pressemeddelelse.

Detaljerne er dog endnu ikke faldet på plads.

»Vi stræber efter at finde konkurrencedygtige og fleksible løsninger for hele gas-værdikæden og analyserer i øjeblikket forskellige muligheder for at finde den mest effektive,« forklarer Johan Zettergren.

Selve LNG’en skal komme fra LNG-importterminaler rundt om i Europa, og målet er ifølge pressemeddelelsen at få LNG-infrastrukturen klar i løbet af et år.

Emner : Naturgas
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten