Svenskere skruer op for sikkerheden ved regeringskontorer: Mobilforbud på byggepladsen
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Svenskere skruer op for sikkerheden ved regeringskontorer: Mobilforbud på byggepladsen

Sikkerhedskravene er høje, når der skal bygges flere tusinde arbejdspladser til i det svenske regeringskvarter i Stockholm. Med skelen til Anders Behring Breiviks terrorangreb Norge er der skruet gevaldigt op for hemmelighedskræmmeriet.

Blandt andet er det strengt forbudt at have mobiltelefoner med på byggepladsen.

»Der er totalforbud mod mobiltelefoner på hele byggepladsen for at sikre, at der ikke tages billeder eller deles information på anden vis,« siger projektleder Charlotte Johansson til Teknisk Ukeblad.

Det svenske byggeri går under navnet 'Projekt Björnen'. Der er tale om en ombygning, som skal huse tre ministerier. Den 37.000 kvadratmeter store bygning rummer i dag 550 arbejdspladser. Det antal skal fordobles og fordeles på 44.000 kvadratmeter.

Det er mildest talt udfordrende at holde en byggeplads på den skala hemmelig midt i en storby, og netop derfor har de svenske myndigheder valgt ikke at forsøge at dække byggeriet til. Den beslutning er taget ud fra det ræsonnement, at det er umuligt at tildække det hele, og hvis man kun dækker visse dele til, bliver de mere interessante.

»Derfor har vi i stedet valgt at få leveret færdige elementer, så forbipasserende ikke kan se, hvad der er inde i de moduler, der bygges op,« siger Charlotte Johansson.

Når selve byggeriet starter, vil mellem 400 og 500 mennesker være i gang med projektet, men også planlægningsarbejdet har været underlagt strenge sikkerhedskrav.

Alle medarbejdere er placeret samme sted, og ingen må forlade lokalet med arbejdsmateriale, ligesom det er forbudt at arbejde på andre computere end de, der er indkøbt specifikt til projektet.

Arbejdet på Björnen forventes at være færdigt i 2018.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Herhjemme har vi bare sat tonsvis af granitsten rundt om Christiansborg, for at beskytte dem. Er der nogen der kan se et mønster? Det vidste du måske ikke....

Det viser sig åbenbart at de fleste politikere ikke er så dumme og naive som de giver udtryk for i offentligheden. Hvorfor vi andre så skal stå på mål for deres gode vilje og det de siger, i stedet for det de selv gør, kan man jo kun undres over.

  • 0
  • 1

Er det kun mig, der synes det er vildt overdrevet. Man kunne jo tro, at de er ved at bygge noget som ikke er helt efter loven, og her tænker jeg ikke på byggeregler.

  • 1
  • 0

Ja man kan jo sagtens forestille sig en del forskellige organisationer med 3-bogstavsforkortelser (CIA, FSB, MSS osv) der sagtens kunne se en fordel i at have mikrofoner og/eller kameraer i diverse regerings og administartions-kontorer.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten