Svenskere jubler: Ingen fejl på vores Siemens-havmøller

Illustration: Vattenfall

Mens Vestas har store problemer med sine gearkasserne på sine havemøller på tre MW og har indstillet salget, så priser det svenske elselskab Vattenfall sig lykkelig over at have valgt konkurrenten, Siemens Wind Power i Brande.

Tirsdag kunne Vattenfall udsende en pressemeddelelse om, at alle 48 Siemens-møller på 2,3 MW nu er på plads syv kilometer fra den svenske kyst sydøst for Øresundsbron. Og væsentligst: Der er ikke konstateret fejl på en eneste af dem.

»Det her er en milepæl i Vattenfalls og Sveriges satsning på vindkraft. Vi er utroligt stolte,« sagde Anders Dahl, chef for Vattenfall Vindkraft, til Ny Teknik, da den sidste mølle var monteret.

Lillgrund, som parken hedder, bliver Sveriges største vindmøllepark og landets første havmøllepark. Dn svenske skepsis over for vindmøller er langt større end den danske, særligt efter de mange fejl, som har ramt møllerne det seneste år, samtidig med at priserne på vindmøller er steget.

Netop derfor lægger Anders Dahl også vægt på, at Vattenfall benytter Siemens-møller og ikke de fejlramte fra Vestas.

»Denne vindturbine benyttes i mange vindmølleparker rundt omkring i verden og har mange års driftserfaring. Men det er samme konstruktionstype som på de fleste andre møller med gearkasser, som kan gå i stykker,« konstaterer han over for Ny Teknik.

Den svenske møllepark har været ti år undervejs, fordi det har været svært at få tilladelse til at opstille møllerne i Øresund.

Dokumentation

Vattenfalls pressemeddelelse

Emner : Vindmøller