Svenske Sydkraft ind i Danmark
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Svenske Sydkraft ind i Danmark

Den Malmø-bosatte energi- og miljø-koncern, Sydkraft har appetit på at overtage opgaver, som ellers er kommunale i Danmark. Det drejer sig om traditionelle forsyningsopgaver som drikkevand, fjernvarme og naturgas, drift af renseanlæg samt indsamling og produktion af energi på basis af affald, skriver Politiken.

Derfor forhandler Sydkraft i øjeblikket med flere forskellige nordsjællandske kommuner om privatisering. Sydkraft kopierer en idé, som koncernen har prøvet af gennem et års tid i den midtsvenske by Norrköping. Her har Sydkraft købt og overtaget en stor del af tekniske forvaltning med 930 ansatte og har fået gode erfaringer.

Sydkraft ønsker til at begynde med at købe sig ind i enkelt kommune, oplyser Sydkraft. Sydkraft satser - ligesom Københavns Energi - i øjeblikket på at blive en bred leverandør af alt inden for energi og miljø. Sydkraft driver elhandelsselskabet Elektra i Danmark sammen med tre andre danske elselskaber.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten