Svenske skovbrande udsætter raketopsendelse ved Bornholm

Sputnikplatformen og Nexø II-raketten er sikkert ankommet til Nexø, og alt er klart til weekendens opsendelse. Alligevel er Copenhagen Suborbitals blevet tvunget til at udskyde den.

De omfattende svenske skovbrænde og bestræbelserne med at få dem under kontrol gør, at de svenske luftfartsmyndigheder har måttet nedprioritere Copenhagen Suborbitals opsendelse.

»På grund af skovbrandene kan de svenske luftfartsmyndigheder ikke undvære ressourcer til at sikre vores opsendelsesvindue. Det er, hvad vi ved indtil videre,« siger Mads Wilson fra Copenhagen Suborbitals

Læs også: Copenhagen Suborbitals melder klar til raketopsendelse

Næste opsendelsesvindue er lørdag den 4. august og søndag den 5. august

De tilbageværende opsendelsesvinduer i år er fra klokken 08:00 til 11:00 den 8-9 august, 11-12 august, 18-19 august og 26-26 august.

Læs også: Nexø II Flight profile

Det har endnu ikke været muligt at få en udtalelse fra de svenske luftfartsmyndigheder.

Emner : Raketter
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

"På grund af skovbrandene kan de svenske luftfartsmyndigheder ikke undvære ressourcer til at sikre vores opsendelsesvindue."

De har så travlt pga. skovbrandene.

Er der så egentlig nogen grund til, at Ingeniøren skal forstyrre dem for at få af vide, at de har travlt pga. skovbrandene?

"Det har endnu ikke været muligt at få en udtalelse fra de svenske luftfartsmyndigheder"

  • 13
  • 7

Er der så egentlig nogen grund til, at Ingeniøren skal forstyrre dem for at få af vide, at de har travlt pga. skovbrandene?

Det er da interessant at få et indblik i hvordan de to ting hænger sammen. F.eks. om det er koordinering af brandfly eller hvad det er der giver ressoucerne fra dem.

Med hensyn til at forstyrre dem, mon så ikke de har en kommunikationsmedarbejder som får betaling for den slags forstyrrelser?! ;-)

  • 4
  • 5

"Med hensyn til at forstyrre dem, mon så ikke de har en kommunikationsmedarbejder som får betaling for den slags forstyrrelser?! ;-)"

Det har de helt sikkert. Ingeniøren kontakter så kommunikationsmedarbejderen, som så kontakter luftfartsmyndighederne - altså dem som har så vildt travlt p.g.a. skovbrandene, for at få en udtalelse om hvorfor de ikke kan håndtere en raketopsendelse mens de har travlt, p.g.a. skovbrandene..

  • 3
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten