Gad vide hvorfor de kalder det en klimapakke? Det svenske elsystem er allerede CO2-frit så dette initiativ vil ikke have nogen effekt på klimaet.
De skulle hellere kigge lidt på hvordan f.eks. transportsektoren kunne gøres CO2-fri.
Mvh Steen
En klimapakke præsenteret af den svenske regering i sidste uge bød på gode nyheder til husstande, der ønsker at lagre egenproduceret strøm. Det beretter Ny Teknik.
I alt er 175 millioner svenske kroner blevet afsat til energilagring, ligesom den svenske energistyrelse får øget deres støtte. De ekstra penge skal gå til kommercialisering og udvikling af nye teknologier til energilagring.
»Vi ønsker at udvikle en særlig støtte til energilagring, da det er en teknologi, der er inde i en stor udvikling. Vi ved, at der er meget god forskning i Sverige på dette område, og nu ønsker vi at bidrage til øget kommercialisering,« sagde energiminister Ibrahim Baylan ved præsentationen af klimapakken.
De 175 millioner skal fordeles over fire år, således at 25 millioner er afsat til 2016, og derefter 50 millioner afsat pr. år de næste tre år.
Pakken indeholdte også en markant forhøjelse af støtten til solceller fra 50 millioner til 390 millioner årligt. I alt er der sat 1,4 milliarder af frem mod 2019.
Gad vide hvorfor de kalder det en klimapakke? Det svenske elsystem er allerede CO2-frit så dette initiativ vil ikke have nogen effekt på klimaet.
De skulle hellere kigge lidt på hvordan f.eks. transportsektoren kunne gøres CO2-fri.
Mvh Steen
Gad vide hvorfor de kalder det en klimapakke? Det svenske elsystem er allerede CO2-frit så dette initiativ vil ikke have nogen effekt på klimaet.
Sikkert fordi det er et godt Bussword i disse år...
Sverige har ikke et CO2-frit elsystem... Meget store dele af deres elsystem er CO2-frit, men kommer man lidt uden for de tæt bebygget områder, så er det mere normalt med en dieselgenerator end en fast opkobling da tilslutningen af et enkelt hus kan koste flere hundred tusinde kroner... Sådanne steder kan solceller eller en mindre vindmølle let klare behovet, hvis bare man kan gemme energien... Svenskerne ved tros alt godt at en målrettet indsats mod disse grupper, ikke kan undgå at lyde interessant for andre grupper, da gennemsnitssvenskeren ser ind i et elsystem med 3-5 gange så mange afbrudsminutter som man har i Danmark...
Så det burde nok mere være et "forsyningssikkerhedstiltag" men hvis det ikke er et fokuspunkt i Sverige (det vil sælge godt i Danmark, da visse kredse har haft held med at skabe frygt for at vores "varierende" el måske en gang vil være et problem for forsyningssikkerheden) så bruger man det næstbedste kort... Klimaet...
De skulle hellere kigge lidt på hvordan f.eks. transportsektoren kunne gøres CO2-fri. Mvh
Det gør de bedre end danskerne.Strøm fra veje,Volvo og BRT.
For Sveriges vedkommende lyder det som at gå over åen efter vand. De har masser af vandkraft, som kan bruges som lager, og er uendeligt mange gange billigere end disse batterier. Måske det skyldes et svagt net ude på landet. Sammen med en udbygning af solceller kan det blive en dårlig kombination.
De har masser af vandkraft, som kan bruges som lager,
Teoretisk har du ret, men ifølge mange debattører her på ing.dk er disse reserver reserveret til at levere strøm til Danmark når der ikke er vind i vindmøllerne her, så naturligvis er Svenskerne nødt til at finde andre løsninger på deres energimangel ;-)
M
For Sveriges vedkommende lyder det som at gå over åen efter vand. De har masser af vandkraft, som kan bruges som lager, og er uendeligt mange gange billigere end disse batterier.
Ifølge et link fra Søren Lund har Sverrige 14 GW vandturbiner og et målt maksimalforbrug på 27
Steen - måske de kikker frem til perioden post nuclear?
Ja, det er bestemt en mulighed.
Desværre anses solcellers CO2 regnskab normalt for at være 4 gange højere end nuclear. Det er sikkert meget værre i Nord Sverige.
Mvh Steen
Vi bygger bro med stærke vidensmedier, relevante events, nærværende netværk og Teknologiens Jobfinder, hvor vi forbinder kandidater og virksomheder.
Læs her om vores forskellige abonnementstyper
Med vores nyhedsbreve får du et fagligt overblik og adgang til levende debat mellem fagfolk.
Teknologiens Mediehus tilbyder en bred vifte af muligheder for annoncering over for ingeniører og it-professionelle.
Tech Relations leverer effektiv formidling af dit budskab til ingeniører og it-professionelle.
Danmarks største jobplatform for ingeniører, it-professionelle og tekniske specialister.
Kalvebod Brygge 33. 1560 København V
Adm. direktør
Christina Blaagaard Collignon
Chefredaktør
Trine Reitz Bjerregaard