Svensk politiker: Nedlæg SAS
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Svensk politiker: Nedlæg SAS

"SAS har udspillet sin rolle som flyselskab. Havde selskabet konkurreret på kommercielle vilkår havde det allerede været borte," skriver Anders Björck, vicetalsmand for den svenske rigsdag og medlem af Moderaternes bestyrelse, i et debatindlæg i det svenske Dagens Nyheter.

Han peger på, at debatten i årets løb har handlet om sikkerhed,
karteldannelser, lønsomhed, privatisering og meget andet, men ikke om det som burde være hovedspørgsmålet:

Nemlig om vi har brug for et skandinavisk selskab, opbygget efter et koncept fra 40'erne, som for længst er overhalet af udviklingen? Et selskab som kun har overlevet takket være formelt eller de facto monopol?

Det mener Anders Björck ikke. Han foreslår en hurtig og uafhængig udredning, der kan forberede afviklingen af SAS - og kommer også med forslag til, hvordan private svenske, danske og norske flyoperatører kan få fodfæste og fungere på markedsmæssige vilkår.

Anders Björck har nemlig svært ved at se, hvordan SAS skal klare sig i det stadig mere deregulerede marked, hvor de skandinaviske landes nationale interesser ikke ret meget længere kan holde hånden over SAS. Fremtiden ser for SAS ser dyster ud, og det har ikke kun noget med 11. september at gøre, skriver han og slutter debatindlægget i Dagens Nyheter med følgende råd: "Afskaf SAS inden det er for sent."

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten