Svensk grøn stålproducent får forudbestillinger på halvanden million ton om året

13. maj 2022 kl. 19:16
Svensk grøn stålproducent får forudbestillinger på halvanden million ton om året
Stålproduktion står for cirka 8 procent af CO2-udledninger, men det svenske selskab mener at kunne mindske dem med 90 procent. Illustration: BENTELER Steel/Tube.
Selskabet H2 Green Steel vil først kunne producere sit klimavenlige stål fra 2025, men oplever allerede stor interesse i form af forudbestillinger.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det svenske firma H2 Green Steel har sat sig for at producere mere klimavenligt stål og møder stor interesse fra kunder, selvom deres første fabrik først vil stå klar om tre års tid.

I en pressemeddelelse melder de, at de har modtaget en del forudbestillinger på deres produkt svarende til 1,5 mio. ton om året.

Forudbestillingerne kommer blandt andet fra BMW Group, Electrolux og Scania, og mængden af dem kommer som en overraskelse for H2 Green Steel, der glæder sig over at så mange vil betale mere for at mindske udledninger fra stålproduktion.

»Efterspørgslen på grønt stål overgår langt, hvad jeg havde forventet og interessen kommer fra en bred vifte af forskellige industrier,« siger Mark Bula, salg- og marketingchef for H2 Green Steel, i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Deres første fabrik skal ifølge planen kunne producere 2,5 mio. tons stål om året, der gerne skulle have 90 procent mindre udledninger grundet deres brug af brint, vedvarende elektricitet og genbrugsmetal.

Ifølge H2 Green Steel er teknologien til grøn stålproduktion allerede på plads, og ser man på efterspørgslen, er kunder tilsyneladende villige til at betale mere for det.

Stålproduktion er kilde til omtrent 8 procent af globale CO2-udledninger.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger