Svensk arbejdsgiver: Træn to gange om ugen eller få lavere løn

Træn to gange om ugen eller acceptér en lavere lønstigning. Sådan kunne det godt lyde til en lønsamtale i den svenske virksomhed Kalmar Vatten AB, som ejes af Kalmar Kommune.
Her kigger chefen nemlig også på, hvor flittig man er til at styrketræne eller løbe, når han skal fastsætte en medarbejders lønstigning, skriver Ingenjörskarriär.

Virksomheden tjekker deltagerlisterne i fitnesscentret for at se, hvorvidt medarbejderne møder op. Den form for kontrol generer nu ikke fagforeningen, fortæller Jenny Holmgren fra Saco, Sveriges Akademikeres Centralorganisation:

»Det står i den enkeltes jobbeskrivelse, at de skal træne i arbejdstiden, og det er der ikke noget mærkeligt i. Vores medlemmer er positive over for træning, selv om nogle måske hellere vil gå en tur end styrketræne. Men det giver jo ikke samme effekt,« siger hun til Ingenjörskarriär.

Står din karriere i stampe? Find nye muligheder på Jobfinder.

Vores langsigtede mål er at kunne sende sunde medarbejdere på pension.Linn Sjögren, HR-chef, Kalmar Vatten

Det er obligatorisk for medarbejderne at træne to gange om ugen. Den ene aktivitet skal være styrketræning, mens den anden er valgfri, f.eks. svømning eller yoga.

Den 29-årige ingeniør Martin Nyrén opfatter træningen på linje med alle andre arbejdsopgaver, fordi det indgår i hans jobbeskrivelse, men det er bestemt ikke noget, han beklager:

»Det føles enormt positivt og som et stort privilegium. Jeg har aldrig før hørt om, at medarbejdere får tilbudt træning i det her omfang,« siger Martin Nyrén.

Læs også: Lad hovedet ligge og træf bedre beslutninger

Formålet med den obligatoriske træning, som blev indført i 2007, er at nedsætte sygefravær og belastningsskader blandt medarbejderne. Tanken er, at alle, der kan, skal træne i arbejdstiden, mens de, der ikke kan nå det, kan gøre det før eller efter. Må man træne efter arbejdstid, bliver man kompenseret med ekstra timer i sit fleksregnskab.

Ifølge HR-chef Linn Sjögren er de fleste ligesom Martin Nyrén glade for kravet. Nogle medarbejdere har dog i perioder svært ved at komme af sted til træning både på grund af høj arbejdsbelastning og på grund af manglende motivation.

Til Ingenjörskarriär forklarer hun, at den obligatoriske træning har nedsat antallet af belastningsskader, og at medarbejderne er gladere og dermed mere effektive og bedre til deres arbejde. Og Kalmar Vatten tænker ikke kun på arbejdspladsens ve og vel her og nu, fortæller Linn Sjögren:

»Vores langsigtede mål er at kunne sende sunde medarbejdere på pension.«

Læs også: Topchefer løber da maraton