Supercomputer skal træne AI til Teslas selvkørende biler

Illustration: Microsoft

Tesla har løftet sløret for deres nye supercomputer, der skal bruges til at træne den kunstige intelligens, som styrer virksomhedens biler. Det skriver Electrek.

»Det her er en massiv supercomputer. Jeg tror faktisk, at det kan være den femtestærkeste i hele verden,« siger Andrej Karpathy, chef for kunstig intelligens hos Tesla.

Både den nuværende automatpilot og den kommende Full Self-Driving-software har brug for en computer, der er kraftig nok til at køre softwaren. Det gælder både den nuværende autopilot og fremtidens selvkørende biler.

Samtidig har Tesla brug for en supercomputer, der er i stand til at håndtere de enorme mængder data, som skal bruges til at træne selve softwaren. Derfor har Tesla de seneste år investeret massivt i computerkraft.

»For os er computer vision brødet og smørret. Og hvis det virkelig skal virke ordentligt, så bliver vi kunne håndtere data fra hele Tesla-flåden, træne de kunstige neurale netværk og eksperimentere en masse,« siger Andrej Karpathy.

Supercomputeren Dojo

Teslas planer om at bygge supercomputere stopper imidlertid ikke her. Den nye computer er nemlig kun forgængeren til en anden supercomputer, der skal have endnu mere computerkraft.

Projektet går under navnet Dojo, og Tesla har arbejdet på det i flere år. Teslas direktør, Elon Musk, har tidligere antydet, at Dojo vil være klar i slutningen af 2021, og at det bliver en af de mest kraftfulde computere i verden.

Musk har også tidligere fortalt, at Tesla planlægger at tilbyde deres supercomputere til andre virksomheder, som har brug for at træne kunstige neurale netværk

Andrej Karpathy vil ikke afslører meget om Dojo, men han fortæller til Electrek, at den vil være endnu bedre til at optimere og træne den selvkørende software.