Super-dvd med 16 lag lagrer 400 GB

Det er lykkedes forskere hos Pioneer i Japan at fremstille en dvd, der består af ikke mindre end 16 lag, hvilket giver en samlet kapacitet på 400 GB.

Pioneer har produceret disken med meget tynde plastiklag med høj opacitet, så det er muligt at laminere 16 lag, samtidig med at laseren kan aflæse dem alle. Hvert lag har en kapacitet på 25 GB, hvilket svarer til en almindelig Blu-ray-disk.

I lighed med Blu-ray anvender Pioneer en blå laser, men et mere avanceret læse- skrivehoved, da det skal kunne fokusere individuelt på et enkelt af de 16 lag.

Pioneers største bedrift består i at have løst problemet med crosstalk, som hidtil har været en showstopper for teknologi med mere end blot et par lag.

Pioneer forventer, at den nye dvd giver et gennembrud for optiske medier i lagersystemer med ekstremt høj kapacitet.

I den forbindelse er det værd at notere sig, at 16-lags-diskene ikke kun findes som massefremstillede produkter, men også i brændbare versioner, som netop muliggør anvendelsen til arkivering.

Pioneer oplyser intet om, hvornår et eventuelt produkt vil være klar til salg, men der kommer flere oplysninger i næste uge, når firmaet præsenterer sin opfindelse på Symposium on Optical Memory and Optical Data Storage 2008, der afholdes på Hawaii.

Pioneer oplyser desuden, at selskabet forventer at kunne levere Blu-ray-recordere til almindelige, brændbare diske med en kapacitet på 25 GB senere på året.

Dokumentation

Pioneers pressemeddelelse

Emner : Datalagring
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Er det bare mig, eller vil det ikke komme til at tage ekstremt lang tid at brænde 400 gb ud? Så vidt jeg lige kan regne ud, vil det med hvad vi kender som 16x speed fra dvd, tage over fem timer...

  • 0
  • 0

Mere interessant til 1080p film samt TrueHD lyd. (ingen MPEG komprimering) Med den disc, vil der være rigeligt plads med filmen og alt bonusmaterialet. ;c) Det kommer nok som afløser for de nuværende 1-lags BluRay dics.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten