Sundhedsministeren vil snuppe 900 medicinal-job fra Storbritannien
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Sundhedsministeren vil snuppe 900 medicinal-job fra Storbritannien

Når et lægemiddel skal godkendes til brug i EU, skal det omkring Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), der udover at koordinere arbejdet med godkendelse også overvåger sikkerheden ved lægemidler og rådgiver medicinalindustrien i EU-landene.

Agenturet blev oprettet i London i 1995, men det skal flyttes til et andet EU-land, når Storbritannien forlader EU.

Det er en attraktiv arbejdsplads med næsten 900 medarbejdere - farmaceuter, biologer, biokemikere og læger og bistået af flere tusinde eksperter inden for life science-området. Flere lande er derfor naturligvis interesseret i at blive værtsland for EMA, og i dag er sundhedsminister Ellen Trane Nørby i Bruxelles for at præsentere Danmark som kandidat.

Indgår i den sundhedspolitiske dagsorden

Arbejdet med at udforme det danske bud på EMA har været i gang siden februar, og det indgår i regeringens sundhedspolitiske dagsorden for 2017.

I en pressemeddelelse skriver ministeriet, at Danmark i sin præsentation af kandidaturet fremhæver ’den effektive infrastruktur i København, Danmarks førerposition blandt EU-lande inden for digitalisering og eHealth, og det stærke forskningsmiljø omkring medicinalindustrien i Danmark, som hjælper med at tiltrække højt kvalificerede eksperter, der ønsker at arbejde med for eksempel patientsikkerhed og lægemidler’.

Den fremtidige placering af EMA ventes at blive truffet i efteråret.

Regeringerne de sidste 6 år har af al magt saboteret SSI og fyret 600 dygtige medicinal medarbejdere!

Måske De har dårlig samvittighed og prøver at gøre bod?

  • 8
  • 3

..og Danmark savner brugbare politikere. Politikere der har respekt for det der er bygget og som skal vedligeholdes frem for at ligge under for de politiske skræddere der ser fordele for sig selv og som derfor af al magt prøver at fremhæve at de har set lysetog det de fremkommer med er sandhedrene.

Hvis udflytningen som det er sket med skat ,skal sammenlignes med outsourcing i det private regi,
så er der nogle parametre der ikke er analoge.
Hvis et firma flytter til lavprisområder får de en økonomisk fordel, men staten får en udgift til de efterladte arbejdsløse.
Hvis staten udflytter til Udkantsdanmark så falder lønsummen kun lidt, fordi de erfarne (og dyre) medarbejdere søger andre steder hen, men de nyansatte i udkanten har den samme fagforening og overenskomt, så der er ikke umiddelbart en besparing.

Ligesådan med postetaten, der arbejder staten ihærdigt på at at gøre etaten værdiløs ,ved at gå over til Epost og gøre almindelige forsendelser ualmindeligt dyre. Sammenslutningen med det svenske postvæsen er en håbløs affære, set i lyset af at den norske stat køre al sin officielle post til Sverige og får den sendt derfra, da de svenske post ( er jeg blevet fortalt af en nordmand) giver nogle rabatter som det norske postvæsen ikke matcher.
Epost og Nem ID kunne være ganske udmærkede......hvis ikke Microsoft og andre der fortsat ønsker at tjene penge på databrugere, plus alle de anstrengelser og udgifter de som skal modtage statens beskeder skal anvende for at forny deres udstyr og programmer og sikre sig mod hackning.
Personligt ville jeg gerne have at staten hævede min skat med det beløb som deres forsendelser til mig kostede(uden 5 dages forsinkelser). Der er jammer over alle de undersøgelser som der ikke bliver gennemført på hospitalerne....jeg garanterer for at den digitale kontakt med ældre ikke er optimal.
Jeg har en personlig erfaring derfor
.
Så min opfordring til staten smid svenskerne ud, betal tjenestmændenes krav til jobsikkerhed, set prisen ned på forsendelser og send statens og kommunernes meddelelser med posten og og glem de langfingerede banditter i habitters anbefalinger om at "kunne spare" ved at gøre folk arbejdsløse.

  • 2
  • 3