Succes: Russisk Rockwool-fabrik melder udsolgt fra åbningsdagen

Ingeniørens udsendte har fået at vide, at praktiske sko er en god idé på denne kolde og ceremonielle dag i det sydlige Rusland. Turen er gået til Elabuga ved Volgafloden, hvor Rockwool har valgt at lægge sin fjerde russiske fabrik.

Forude venter en dag med indvielse på russisk. Draperet stof i røde og hvide farver danner rammen om indvielsen, hvor 300-400 forretningsforbindelser og pressefolk er inviteret til at se den russiske økonomiminister åbne den ny fabrik i selskab af den danske handelsminister, Rockwools koncerndirektør og den lokale præsident for regionen Tatarstan.

De praktisk sko er blevet anbefalet, fordi grunden uden for produktionshallen knap er blevet færdig. Alting er nemlig gået stærkt her i Elabuga.

Læs også: Se Rockwools ny russiske fabrik

Læs også: Sådan laver Rockwool stenuldsisolering

Det tog for eksempel kun fire en halv måned at etablere selve produktionsanlægget - verdens største stenuldslinje - som producerer 110.000 ton isolerings- og tagprodukter om året. Det er en rekord i Rockwools historie; normalt tager det dobbelt så lang tid.

Datoen for første produktionsdag blev rykket to måneder frem på grund af stor efterspørgsel på de danske isoleringsmaterialer. Fabrikken kunne melde 'udsolgt' fra dag ét, og på trods af otte-ti ugers tilbageslag, lykkedes det at køre første test ti dage inden åbningen.

»Vi har været nødt til at importere fra EU på grund af efterspørgslen, og det har været enormt dyrt i transport og toldudgifter. Vores tre andre fabrikker her i Rusland producerer på højtryk 365 dage om året, 24 timer i døgnet, og det kommer denne også til,« fortæller direktør i Rockwool Rusland Nick Vince.

Vakuumpakkede baller

Indenfor skinner produktionen ny og ren, og selve anlæg og hal ligner så mange andre danske produktioner. Den er bygget op af moduler, der bliver sat sammen og fyldt med europæisk udstyr i Tyskland, Polen, Danmark, Tjekkiet, Holland og Frankrig, ligesom alle de andre nyere Rockwool-fabrikker.

Faktisk er pakketeknologien den eneste ny ting. Den er udviklet af Rockwools udviklingsafdeling i Hedehusene i Danmark. Når man har så luftigt et produkt som stenuldsisoleringsmateriale, transporterer man en del luft rundt. Så udviklingsafdelingen i den danske isoleringsgigant forsøger hele tiden at optimere pakkedelen.

På den ny fabrik pakkes isoleringen ved hjælp af vakuum ligesom en pakke skumklude. Udfordringen er at få isoleringen til at folde sig ud igen, når plasten tages af, og det har Rockwool fået til at lykkes ved at arbejde med spindeteknikken, som er virksomhedens stærke side.

Elabuga-fabrikken har 242 ansatte - heraf 40 ingeniører - og tilsammen repræsenterer den en investering på 150 millioner dollars, svarende til 870 millioner kroner.

Frisk start med Kina-leverandører
Rockwools tegnestue i Danmark har i forbindelse med fabrikken, ud over pakketeknologien, også brugt mange ingeniørtimer på at optimere alle tegninger, fordi virksomheden har valgt nye leverandører i Kina.

»Vi har taget tyren ved hornene og har optimeret hele maskineriet,« siger seniorprojektchef Sten G. Nielsen.

Optimeringen er dels opnået ved at overføre alle de sidste fysiske tegninger til CAD, dels ved at optimere design af blandt andet rullebaner og ovn, så de forskellige moduler, fabrikken er bygget op af, er mere containervenlige.

»Normalt kender vores leverandører vores tegninger. Men når man vælger ny underleverandør, begynder man på en frisk,« forklarer han.

Derfor har virksomheden haft folk udstationeret i Kina og startet et lokalkontor op for at uddanne leverandøren.

»Vores erfaring er, at man skal være til stede, når man vælger ny leverandør.«

Hurtig ekspedition i Tartastan

Rockwools seneste skud på stammen ligger i regionen Tatarstan, som ifølge direktør Nick Vince er særligt imødekommende over for erhverv.

»For at få lov at starte en fabrik som denne op, skal man have godkendelser fra 13 forskellige instanser. Det plejer at tage tre måneder, hvis det kører, som det skal. Men her i Tatarstan har det kørt helt perfekt. Vi fik alle godkendelser på to uger, hvilket er helt fantastisk,« siger han og smiler over hele hovedet, som om han stadig ikke kan tro det.

Efter denne dag er fabrikken officielt blevet indviet, mens der i den enorme hal på 28.000 kvadratmeter er blevet produceret stenuldsprodukter på livet løs. 500 forskellige varenumre inden for isoleringsprodukter og tagprodukter, 50/50, kan køre gennem anlægget på den fuldautomatiske produktionslinje.

Foreløbigt er der kun én linje på fabrikken, men der er plads til at udvide, hvis efterspørgslen bliver ved med at stige. En af faktorerne er russernes øgede bevidsthed om energibesparelse - blandt andet gennem en ny energilov, der blev vedtaget i 2010.