Succes: Nexø II landet med faldskærm efter tur på 6.500 meter
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Succes: Nexø II landet med faldskærm efter tur på 6.500 meter

Kl. ca. 9.30 sendte den danske raketgruppe Copenhagen Suborbitals raketten Nexø II til vejrs, og raketten nåede en højde på 6.500 meter, dvs. fire gange så højt som Nexø I for to år siden, men kun halvt så højt, som CS i første omgang havde satset på. Til gengæld var det med velfungerende faldskærm over sig på vej ned.

Derudover så det ud til, at alt gik som det skulle. Der var lidt udfordringer med at fange raketten på GPS'en, men kameraholdet kunne følge raketten under faldskærmen med linsen et godt stykke af vejen ned, så der herskede ingen tvivl om, hvor den landede.

Illustration: Copenhagen Suborbitals

Næsekeglen, som blev skudt af, da raketten begyndte at dale igen, blev fanget af GPS'en og er fundet, og mandskabet er klar til recovery af raketten.

Copenhagen Suborbitals testede en række nye teknologier af på Nexø II, bl.a. et DPR (dynamic pressure regulation)-system, som holder et konstant tryk i tanken, så det er muligt at bruge så meget brændstof som muligt for at få størst muligt højde på raketten.

Det er desuden, efter CS' eget udsagn, sidste opsendelse af denne type, før raketbyggerne kaster sig over modeller, der senere vil kunne bruges til bemandede missioner.

Vi følger op efter weekenden, og ellers kan I som altid følge Copenhagen Suborbitals blog her.

Giv gerne dit besyv med på opsendelsen i kommentarfeltet herunder.

Og her er lidt ekstra læsestof:

Copenhagen Suborbitals: 5 svære punkter i lørdagens opsendelse

Vi prøver igen!

Overfarten til Nexø.

Rakettest på Øresund

Vi tester så HAT'en passer

CS skriver på Facebook >>
Good morning from the Baltic Sea. We are almost in position and ready to start pre-flight checklist. Livestream is a bit delayed - expected broadcast start is 7AM CEST

  • 4
  • 0

...Syd-Øst for dem ligger en passagerfærge, men den sejler mod øst for høj fart.
Syd for dem ligger en trawler, der går mod syd.

Det er pt de eneste andre skibe i nærheden, som vises på marinetraffic.

  • 1
  • 0