Succes for det trådløse kontor
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Succes for det trådløse kontor

Det var lige før idéen om det trådløse kontor blev opgivet, og Selfmade-projektet måtte gå tilbage til kablede netværksforbindelser. Men efter et teknikerbesøg på langt over tre timer, efterflugt af en længere tænkepause og opdateringer af den indbyggede software i netværksudstyret, kaldet for firmware, lykkedes det endeligt at få etableret forbindelse såvel mellem hjemmenetværkets computere og ikke mindst Internettet.

Besøget af teknikeren fra den danske leverandør af de trådløse netværksprodukter, Linksys, var ventet med stor spænding, for i den mellemliggende periode, har der været langt flere ledninger i kontoret end nogensinde før.

Startede med en succes

Det første problem, teknikeren kastede sig over, var husets bærbare computer. Af underlige årsager nægtede den at kommunikere med det trådløse access point. Operativsystemet på den bærbare var Windows ME og ifølge den medfølgende manual, burde såvel software som drivere fungere uden problemer.

Ved at bytte lidt rundt på det trådløse netværkskort mellem husets bærbare og teknikerens bærbare, kunne vi hurtigt konstatere, at der ikke var problemer med selve netværkskortet. Efter lidt overvejelser besluttede vi os til at hente en ny version af såvel driver som konfigurationssoftware til den bærbares netværkskort. Og pludselig var der hul igennem, ikke kun til det trådløse access point, men også til Internettet gennem husets ISDN router. Stor var vores glæde, og teknikeren næsten lyste af selvtilfredshed, og i mit stille sind tænkte jeg på min gymnasietid, hvor jeg i oldtidskundskab lærte om grækernes frygt for gudernes hævn (Nemesis) når de havde været for hovmodige (begået Hybris).

Næste skridt var så at få den stationære computer til at komme igennem til Internettet. Her viste det sig, at jeg havde lavet en fejl med den driver jeg havde installeret. Det trådløse netværkskort, jeg bruger til min stationære, er som sagt en USB-enhed, og den bærer navnet WUSB11. På hjemmesiden, var der så to drivere at finde, en med navnet WUSB11 og en med navnet WUSB 11 v 2.5. Jeg havde hentet og installeret sidstnævnte i tiltro til, at det var nyeste version af driveren.

Det viste sig dog, at det var en driver til en nyere version af WUSB11, så det første teknikeren gjorde, var at hente den nye driver (via en kablet Internetforbindelse), afinstallere den gamle driver, og herefter installerede han den nye.

Nemesis rammer hårdt

Jeg blev ikke det mindste forbavset, da der absolut intet skete.

Faktisk kom vi i en situation, der var lidt værre end tidligere. Nu kunne vi nemlig slet ikke konstatere et access point nogen steder. Konfigurationssoftwaren kom hele tiden med den lakoniske besked "unknows state 11", og på trods af mange museklik, ændringer i forskellige parametre, adskillige genstarter af computeren, afinstallation og efterfølgende installation af driver kunne intet skabe forbindelse til access pointet.

Og underligt var det, for en kontrollampe på WUSB11 angav klart, at der var fin kontakt med det trådløse access point, men det kunne vi altså ikke overbevise computeren om.

Endelig måtte teknikeren give op, han skulle ud på et andet besøg. Slukøret, uden selvtillid og med uforrettet sag forlod han huset, men lovede at ringe tilbage senere. Han ville godt undersøge sagen nærmere.

Da jeg igen var blevet alene i mit trådløse helvede, besluttede jeg mig til at eksperimentere lidt. Jeg ville se, om ikke der skulle være lidt reminiscenser af drivere o.l. liggende i registreringsdatabasen. Og det var der. Jeg forsøgte at slette alt, der kom fra Linksys (noget kunne dog ikke slettes), og så geninstallerede jeg. Men samme problem. Herefter greb jeg til den sidste udvej jeg kunne finde - jeg fortvivlede.

Endelig success

Men dagen endte dog alligevel godt. Sent om aftenen ringede teknikeren til mig, og fortalte glædestrålende, at han havde fundet ud af, at WUSB11 også skulle have en opgradering af firmware, før den kunne køre under Windows XP.

Jeg var straks fyr og flamme, og hentede med det samme den nye firmware fra Linksys' hjemmeside. Opdaterede mit trådløse netværkskort, genstartede samme og geninstallerede driveren, og fik en mindre chock. Min Windows XP fik for første gang en "blue screen of death". Efter en kold-start, startede min Windows XP dog normalt, og pludselig kunne jeg både se og konfigurere WUSB11.

Ganske få konfigureringer og jeg kunne også få adgang til Internettet, trådløst vel og mærke. Det sidste jeg forsøgte var så at slå kryptering til. Men her kom jeg til kort. Jeg valgte 128-bits krytpering i mit access point, og på min bærbare det samme. Ingen problemer her, kommunikation gik fint, og nu var der vel og mærke ingen andre der kunne "lytte med" eller få uautoriseret adgang til mit netværk.

Problemet var bare, at jeg på min Windows XP maskine brugte Windows egen konfigureringssoftware, og den understøttede ikke 128-bit kryptering, men 104-bit. Så det endte med, at jeg måtte fjerne kryptering. Nu leder jeg efter en version af konfigureringssoftwaren der kan køre under Windows XP, så jeg kan slå 128 bits kryptering til.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først