Strejkekasse gav dobbelt op
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Strejkekasse gav dobbelt op

Flere medlemmer og større afkast fra strejkekassen. Det er to væsentlige årsager til, at IDAs 2017-regnskab endte med et plus på 13,4 mio. kr. – 11,2 mio. kr. mere end budgettets 2,2 mio. kr.

I løbet af 2017 fik IDA 5.473 nye medlemmer, så foreningen i dag har over 111.000 medlemmer. Medlemsvæksten på 5 procent gav en merindtægt på 3,2 mio. kr.

Regnskabet blev præsenteret på IDAs repræsentantskabsmøde i lørdags, og i sin beretning påpegede formand Thomas Damkjær Petersen, at medlemsvæksten meget gerne skulle fortsætte, da et af foreningens strategiske mål er at nå op på 175.000 medlemmer i 2025:

»Mange medlemmer er vigtige, hvis vi skal være teknologiens stemme nummer et,« sagde han.

Læs også: IDA: Flere offentlige forskningskroner skal redde verden og vores velfærd

Dispositionsfonden, IDAs strejkekasse, kom som bekendt ikke i brug i forbindelse med forårets overenskomstforhandlinger. Til gengæld pynter fondens 2017-afkast på regnskabet. Sammen med andre finansielle poster var fonden budgetteret til et afkast på 14 mio. kr., men det endte med at nå op over 26 mio. kr.

IDAs datterselskaber bidrog med i alt 3,7 mio. kr. IDA forsikring med mest, 4,5 mio. kr., mens Medie­huset Ingeniøren leverede 2 mio. kr. til aktionærerne. Da IDA ejer 66 procent af Mediehuset, gav det altså 1,3 mio. kr. Mannaz og Ingeniør­foreningens Mødecenter gav begge underskud på omkring 1 mio. kr.

I juni 2017 droppede foreningen en udvidelse af IDA-husets mødecenter med den såkaldte Opalen, en udkraget dobbeltkrum træ- og stålgitterkonstruktion, som skulle placeres mellem de to bygninger på Kalvebod Brygge i København.

Budgettet for håndværkerudgifter lød på 63 mio. kr., men buddene fra tre entreprenører lå mindst 25 procent højere. Det fik IDA til at sige stop. Forundersøgelser til projektet kom til at koste IDAs datterselskab, Ingeniørforeningens Mødecenter A/S, 3 mio. kr. i 2017.

Emner : IDA
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten