Streetview-cykel skaber Google Maps for cyklister
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Streetview-cykel skaber Google Maps for cyklister

Cyklister kan snart se frem til en rutemæssig håndsrækning fra Google Maps. Den globale søge- og korttjeneste har netop lanceret rutevejledning for cyklister. I første omgang dog kun for områder i USA, men i følge de foreløbige meldinger er det blot et spørgsmål om tid, før funktionaliteten også er tilgængelig uden for USA.

I forvejen er Google maps udstyret med rutevejledning til biler og til fodgængere, og ambitionen med den nye ruteplanlægning for cyklister er blandt andet at få kortlagt deciderede cykelruter, hvor der ikke kan køre biler samt at undgå voldsomme stigninger.

Eksempelvis har Google kortlagt gaderne i San Francisco, der netop er kendt for sine meget stejle gader, og rutevejledningen kan bringe en cyklist fra A til B ad en rute, hvor de grimmeste stigninger er elimineret.

Læs også: Google-cykel tager billeder af cykelruter

Cykelkortet kan også bruges til at planlægge motionsture eller udflugter, fordi forskellige signaturforklaringer markerer, hvorvidt der er tale om en cykelrute forbeholdt cyklister, eller ruten deles med andre trafikanter.

Kortlægningen af cykelstierne er sket ved brug af eksiterende kort, samt billeder fra streetview-bilen og en såkaldt cykel kaldet en Streetview Trike, der er en ladcykel monteret med skannings og fotoudstyr til 360 graders optagelser.

Ifølge Googles danske talskvinde, Kirsten Dinesen, er det ikke udelukket, at netop denne cykel vil kunne observeres på de danske cykelstier til sommer, selv om hun understreger, at Google aldrig giver præcise oplysninger om tid og sted for den slags aktiviteter.

Kommentarer (3)

Man kunne også hjælpe selv i OpenStreetMap ( http://osm.org ). Her bliver data gjort fri så man f.eks. kan downloade dem og bruge dem i en almindelig gps eller mobil.
Du må endda printe kortet ud og hænge det op!
Vil du være fri, brug OSM.

  • 0
  • 0