Streaming og lynhurtigt internet på vej i fly

15. juli 2015 kl. 14:051
Streaming og lynhurtigt internet på vej i fly
Illustration: Virgin America.
Satellitbaserede internetforbindelser skal koble amerikanske flypassagerer på nettet med hidtil usete hastigheder. Det skal gøre streamingtjenester at benytte streamingtjenester som Netflix.
Artiklen er ældre end 30 dage

Lynhurtigt internet, der gør det muligt at streamevideo, er meget langt fra at være en realitet på rutefly i dag. Det skal en opkobling til en sattellitbaseret bredbåndstjeneste nu gøre op med i flyselskabet Virgin Americas nye Airbus A320-fly, skriver flere internationale medier, herunder The Verge.

Det skal ske ved hjælp af et nyt partnerskab med sattellit-bredbåndsleverandøren ViaSat. De i alt ti fly fra Virgin America skal kobles til Viasat-1-satellitten, som samlet set tilbyder en båndbredde på 140 Gbit/sek.

Forbindelser på laptops, tablets, mobiltelefoner og underholdningssystemer kan blive op til 30 gange så hurtige som de typiske forbindelser er i dag, vurderer Virgin America. Illustration: Virgin America.

Læs også: Ro på: Flypassagerer får hverken 3G eller 4G foreløbig

Virgin afslører dog ikke, hvilken båndbredde de forventer, at det kan give slutbrugerne, der sidder med underholdningsskærme, smartphones og computere på selskabets fly. Selskabet oplyser dog, at man eksempelvis vil kunne streame Netflix i flyet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virgins direktør har udtalt til flere medier, at hastigheden kan nærme sig 30 gange den typiske hastighed på internetforbindelser på fly i dag.

Læs også: Hvordan ser 400 flypassagerer hver deres film i luften?

ViaSat-1-satellitten dækker 75 pct. af USA’s fastland på det såkaldte Ka-bånd, der giver mulighed for de høje hastigheder. På selskabets ruter fra fastlandet til Hawaii får flyene installeret antenner, der kan koble sig på det noget langsommere Ku-bånd, når flyet forlader fastlandet.

De nye forbindelser vil være tilgængelige fra september, oplyser selskabet. I begyndelsen vil internetforbindelsen være gratis for Virgin Americas kunder, men det er langt fra sikkert, at dette tilbud fortsætter.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
16. juli 2015 kl. 17:47

Her er noget, som kan forbedre passagerernes komfort under rejsen.

Det virker som god synergi mellem investeringsvillige flyselskabet og de, der skal udbyde og drive satellit internet. Satellit drevet internet til Afrika, f.eks., er måske vanskeligt at få til at flyve pga. problemer med sikkerhed for investeringerne. Anderledes forholder det sig for flyselskaberne, som vel næppe har noget alternativ til internet fra satellitter.