Strålingens dum-dum-kugler mistænkes som årsag til Arafats død

Otte år efter, at den palæstinensiske leder Yasser Arafat døde på Percy militærhospital i Paris, peger beviser på, at han blev forgiftet af folk med forbindelser på meget højt sted.

Beviserne er kommet frem, fordi det arabiske nyhedsbureau Al Jazeera har gravet i årsagen til Arafats død og sendt en række personlige ejendele til Institut de Radiophysique i Lausanne i Schweiz. På instituttet har forskerne gennemgået hans tandbørste, underbukser, sandaler og den berømte hovedbeklædning, også kaldet kaffiyeh, som han bar indtil sin død. Og undersøgelserne viser tydeligt, at ejendelene indeholder usædvanligt høje koncentrationer af det radioaktive stof Polonium-210.

Se dokumentar hos Al Jazeera ## her.

Det radioaktive stof blev verdenskendt, da det kom frem, at den russiske systemkritiker og tidligere KGB-agent Alexander Litvinenko blev forgiftet og døde i 2006, da personer kom stoffet i hans te på en sushi-restaurant i London.

Omstændighederne omkring Yasser Arafats død har længe været anset som mystiske, og en gennemgang af journalerne fra hospitalet i Paris viser, at han hverken led af leversygdom, kræft, leukæmi, hiv eller aids, som ellers har været fremme blandt forklaringerne på hans død.

Sygejournalerne giver ganske enkelt intet svar på årsdagen til hans død - selvom lægerne aldrig foretog en obduktion - og lægerne har ikke fundet tegn på nogen form for 'traditionel' forgiftning. Men de undersøgte aldrig for Polonium-210, selvom Arafat både kastede op, udviklede skrumpelever og endte i koma - symptomer, der typisk optræder ved Polonium-forgiftning. Yasser Arafat oplevede dog ikke hårtab, hvilket ellers forventes at ske i halvdelen af forgiftningstilfælde med stoffet.

Høje koncentrationer selv otte år efter

Polonium-210 findes naturligt i naturen og i mennesker i meget lave doser. Men stoffet forsvinder hurtigt, da det har en halveringstid på kun 138 dage. Alligevel fandt forskerne 54 mBq på hans tandbørste og 180 mBq på hans underbukser. Til sammenligning har almindelige underbukser en mBq på 6,7.

'Selv i et tilfælde med forgiftning svarende til Livinenko-sagen, ville man kun forvente at finde få mBq i år 2012,' skriver Institut de Radiophysique i deres rapport.

Stoffet blev især fundet i områder med kropsvæsker og i hårstumper, hvilket styrker mistanken om, at stoffet blev indtaget af Arafat.

Yderligere test af Polonium-210 i perioden fra marts til juni viste, at mellem 60 og 80 procent af stoffet er såkaldt ikke-understøttet Polonium-210. Det betyder, at det er industrielt fremstillet af folk med adgang til en for eksempel en partikel-accelerator eller atomreaktor.

For at skaffe stoffet skal det enten ekstraheres fra uranholdigt klippemateriale, produceres i en forsøgsreaktor eller separeres kemisk fra radium-226.

Alfa-partikler ødelægger som dum-dum-kugler

Polonium-210 er ifølge Klaus Mølmer, professor i atomfysik ved Aarhus Universitet, den radioaktive strålings svar på dum-dum-kugler og et milligram Polonium-210 er rigeligt til at forgifte en person.

Stoffet udsender nemlig en intens radioaktiv stråling i form af alfa-partikler, som afleverer deres energi i form af ryk.

Alfa-partikler er tunge heliumkerner, som bremses relativt hurtigt og laver stor skade på det omgivende væv. Partiklerne kan kun udbrede sig over meget korte afstande, og i biologisk væv vil de ikke gennemtrænge mere end 60 mikrometer, svarende til tykkelsen af få celler. Men fordi alfapartiklerne altså afleverer deres energi i form af et ryk, anretter de meget stor skade.

Knogle-undersøgelser kræver o.k. fra Israel

Undersøgelserne af Arafats ejendele er kun mulige, fordi Arafats enke Suha Arafat er indstillet på at opklare sin mands død. Hun har forgæves forsøgt at få udleveret blodprøver og urinprøver fra militærhospitalet i Paris. Prøverne var destrueret, lød beskeden.

Nu prøver Suha Arafat i stedet at få gravet sin mands lig op og sendt knogler til det schweiziske institut for at lave yderligere undersøgelser af Polonium-indholdet i hendes mand. Men foruden en godkendelse fra de palæstinensiske myndigheder, så kræver det en godkendelse fra de israelske myndigheder, hvis knogler skal sendes ud fra Vestbredden, skriver Al Jazeera.

Læs rapporten fra Institut de Radiophysique

Final Report English
[scribd:99083267]

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Det går Israel aldrig med til.. Er temmelig sikker på mossad står bag..

 • 0
 • 0

Uanset hvad der op eller ned i denne sag, hvilken forklaring tror I så de vrede unge mænd, både dem med og dem uden langt skæg, rundt omkring i den muslimske verden tror på? Og hvilke konsekvenser får det ? Det kan blive ret grimt at se på.

 • 0
 • 0

Til sammenligning har almindelige underbukser en mBq på 6,7.

Eet stk. Ig-Nobel til afhentning.

Og jeg er temmelig sikker på at Michael Eriksen har ret. Israelerne havde ingen interesse i at slå Arafat ihjel, det har kun gavnet Hamas.

Hvis der altså er noget om denne tvivlsomme historie.

 • 1
 • 0
 • for en yderst sober reportage, hvor mange forhold blev afdækket, som den ordinære presse (som bliver mere og mere ordinær) forbigik i tavshed, og som fik mig til at tænke og parre oplysningerne med viden jeg har i forvejen.

For eksempel hvorledes der lige siden midt 1950-erne har eksisteret et kordialt forhold mellem Tel Avivi og Paris. Sidstnævnte sidder som bekendt som edderkoppen i centrum af spindet, og den som ønsker hånd i hanke med denne dirgismens hovedstad par ekcellance, skal blot placere sig dér, -som da shimon Peres indrettede sit eget kontor i det franske indenrigsministerium, fordi han have overbevist franskmændende om at Israel og Frankrig havde fælles interesser i at få A-våben: Frankrig af hensyn til sine interesser i Nordafrika, og Israel som forsikring mod at blive rendt over ende af arabiske hære, og dem begge for at holde Ægyptisk nationalisme i skak. Den dag i dag er der stadig varme forbindelser. og jeg vil tro at en opringning fra samme [b]Shimon[/b] til en af dem som trækker i trådene i Paris ville være nok til at de relevante af Arafats ejendele lige så stille blev destrueret.

At dette var før Litvinienko -- som blev kraftigt eksponeret i medierne -- altså FØR Litvinenko blev syg med Polonium-forgiftning 1. november 2006, er også noget som i hvertfald ikke får mig til at trække den anklagende finger rettet mod israel, tilbage.

Vi i Danmark er jo med vores uimponerethed, ikke-autoritetstro og parret med vores i international sammenhæng unikke oplysnings-niveau, Israels og dets lobby's største strategiske modstandere. Det er typisk for dem at være FØRST med det nye, være sig forgiftning som ikke kan opdages, eller cyberangreb rettet mod den industrielle infrastruktur i et andet land.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten