Støtte til IT og biotek
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Støtte til IT og biotek

EU's nyeste oplæg til det 6. rammeprogram har otte prioriterede forskningsområder, der i alt får 90 mia. kr. i perioden 2002-2006.

27 mia. kr. sættes af til teknologi til informationssamfundet og 15 mia. kr. til genomforskning og bioteknologi i sundhedens tjeneste.

Herefter følger den bæredygtige udvikling med 12,5 mia. og nanoteknologi mv. med ti mia. Mindre beløb går til luft- og rumfart, fødevaresikkerhed og borgere og styresystemer i vidensamfundet.

Endelig er 12,2 mia. reserveret til en diversekasse under overskriften "Forventede EU-behov". Her skal man dels finde midler til forskning, som ikke passer ind i de andre syv områder, og dels støtte til små og mellemstore virksomheder.

Rammeprogrammet omfatter endvidere 40 mia. kr. til bl.a. nuklear forskning og integration af nationale forskningsaktiviteter.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten