Større muskler? Spis masser af sennep!
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Større muskler? Spis masser af sennep!

Det bliver nok aldrig hverdagskost at se en bodybuilder sætte et helt glas Dijon-sennep til livs efter en time i træningscentret. Men det burde han måske overveje.

Nye forskningsresultater viser nemlig, at sennep indeholder stoffer, der har en række gavnlige effekter på muskler, som minder om dem, man kender fra blandt andet anabolske steroider. Som en bonus har stofferne ingen af steroidernes uheldige bivirkninger som for eksempel forhøjet aggression og lavere potens.

Resultaterne stammer fra forsøg ved North Carolina State University (NCSU) i USA. Forskere har isoleret et specielt steroid, en type homobrassinolide, i blandt andet sennepsplanten. Steroidet havde, når givet til mus, den samme muskelopbyggende effekt som anabole steroider. Desuden satte steroidet gang i musklers proteinsyntese, så man så forhøjet fedttab og muskelydelse hos testmusene.

Forskerne satser dog i første omgang ikke på, at det er i træningscentrene, de nye stoffer vinder frem.

»Vi håber, at brassinosteroider kan være et effektivt, naturligt og sikkert alternativ for alders- og sygdomsassocierede muskeltab,« siger professor Slavko Komarnytsky, fra NCSU's afdeling for planter og helse, til Science Blog.

I anden omgang forventer forskerne, at steroiderne kan være med til at skabe bedre helse hos raske mennesker - for eksempel som slankemiddel.

Hvor det i dag er nødvendigt at udvinde steroiderne fra planter, er det håbet, at de i fremtiden kan optages direkte igennem kosten.

»Nogle planter, vi spiser, som for eksempel sennep, indeholder disse forbindelser. I fremtiden vil vi være i stand til at fremavle planter med højere indhold af brassinosteroider og dermed producere funktionelle fødevarer, der kan behandle eller forebygge sygdomme og øge den fysiske ydeevne,« mener Slavko Komarnytsky.

Dokumentation

Artikel om resultaterne på Science Blog

Og her gik jeg og troede, at spinat var et vidundermiddel, når man så ham sømanden med kuglemuskler på armene banke en stor og brutal stodder - sønder og sammen.
Nej, sennep er for de drenge, som er tøffelhelte ved pølsevognen !

:-)

  • 0
  • 0

Hvis jeg spiser et helt glas Dijonsennep, får jeg helt sikkert lyst til at slå på et eller andet ;-).

Jeg tror nu at du blander det sammen med en peberstang, som jo skal i det modsatte hul. [b]:·[/b])

  • 0
  • 0