Stormen tog toppen af Energinet.dk's kun seks år gamle hovedkvarter

Selv om det kun er fem år siden Energinet.dk rykkede ind i det nye hovedkvarter i Erritsø ved Fredericia, har de ansatte i dag travlt med at flytte rundt igen. Cirka en tredjedel af taget blæste nemlig af under gårsdagens storm, fortæller Det statslige el- og gasselskabs pressechef, Jesper Nørskov Rasmussen.

»Cirka en tredjedel af taget er blæst af. Det er i den vestlige ende af bygningen. Og der er trængt vand ind, så i dag har nogle folk travlt med at flytte rundt på møbler og udstyr, så vi kan arbejde videre.«

Reparationerne af Energinet.dks tag er allerede i gang. Hvad der var årsagen til, at tagbeklædningen kunne falde af, er imidlertid ikke til at sige endnu. Foto: Energinet.dk Illustration: Energinet.dk

Den 14.000 etagemeter store bygning i tre etager plus kælder blev opført mellem 2006 og 2008. Bygningen er designet af det nu opløste arkitektfirma Hvidt & Mølgaard og Kristine Jensens Tegnestue sammen med Rambøll, mens Hoffmann A/S vandt totalentreprisen.

Da taget begyndte at falde af, blev alle medarbejdere med undtagelse af bemandingen i kontrolrummet evakueret til bygningens kælder. Først da stormen havde lagt sig, fik de lov til at bevæge sig udenfor igen. Foto: Energinet.dk Illustration: Energinet.dk

Bygningen, der er af beton, og de to øverste etager er beklædt med patineret zink på facaden, mens taget er dækket ekspanderet polystyren og tagpap.

Hvad der fik taget til at give efter og blæse ned på parkeringspladsen og ud på den nærliggende Østjyske Motorvej E20, er endnu for tidligt at sige, mener Jesper Nørskov Rasmussen.

»Lige nu handler det bare om at få lukket bygningen af, så der ikke kommer mere vand ind. Vi har hyret tømrere og taglæggere, så vi er allerede i gang. Hvad der var årsagen til at taget kunne blæse af, og om der eventuelt skal forstærkes, skal selvfølgelig undersøges, men der er vi ikke endnu,« siger han.

Emner : Huse
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Kan det tænkes at flamingopladerne lå mere eller mindre løst på taget, og så derfor er blevet løftet op af vakuumet, når vinden blæste hen over huset?

  • 1
  • 1

Der fremgår af deres brochure at grundarealet er 15.6 ha (15.600 m2) så det er nogle små ha (eller store m2) de holder sig :) Havde "fornøjelsen" at se bygningen fra landevejen omkring midnat, natten mellem den 28. og 29. oktober, da vi sneglede os mod det fynske efter en laaang arbejdsdag.

  • 0
  • 0

Ja - små eller store ha. De almindelige er 10.000 m2, så der skulle være god plads til de 14.000 m2 bygning:-)

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten