Storme gav rekordvandstand i Limfjorden

Vandstanden har på grund af weekendens to storme været faretruende høj flere steder. Ved Lemvig satte vandstanden rekord med 1,95 over normalen, og 50 husstande måtte evakueres. Ifølge Danmarks Radio er det én centimeter fra, at man kan kalde det en 100-årshændelse.

En hel del steder langs Limfjorden forårsagede den høje vandstand problemer. Beredskabet måtte ud med pumper flere steder, blandt andet i Nykøbing Mors.

I Skive nærmede niveauet sig kritiske højder, men situationen vendte, og borgerne slap for vandmasserne, på trods af at vandstanden aldrig har været målt højere i byen end søndag eftermiddag. Her var vandet oppe på 1,82 over normalstanden – nogle steder over 2 meter. Det skriver DR.

Frygten var, at også Roskilde Fjord ville få problemer med høj vandstand. Ifølge DR blev der kun tale om forhøjet vandstand på mellem 130 og 140 centimeter over normalen, hvor 150 centimeter giver oversvømmelse.

Området Jyllinge Nordmark i den østlige del af Roskilde Fjord var op til stormen blevet forsøgt sikret med en midlertidig dæmning, da området fortsat er hårdt ramt efter stormen Bodils oversvømmelser. Søndag eftermiddag gik det dog alligevel en smule galt, da dæmningen bristede, og vandet begyndte at strømme igennem. Det skriver Ritzau.

»Det fungerede rigtig godt, men materiellet er af en eller anden grund bukket under. Vi er til stede i området med 80-90 mand for at udbedre skaden på dæmningen,« fortalte beredskabschef i Roskilde Kommune Lars Robetje til Ritzau.

Kun et enkelt hus blev berørt af dæmningsbrudet, inden vandet begyndte at trække sig tilbage.

Har du billeder af eller oplysninger om skader eller oversvømmelser efter stormen, så vil redaktionen være taknemmelig for din hjælp. Send os en mail på redaktion@ing.dk og skriv meget gerne også i debatten herunder, hvad vi har overset.

Kilde DR