Storm-ramte Energinet.dk hyrer ny rådgiver til at lede efter byggefejl

En af de uventede ofre for stormen for en uge siden var Energinet.dk's relativt nye hovedkvarter i Erritsø ved Fredericia.

Omkring en tredjedel af tagbelægningen på den kun seks år gamle bygning til en pris på 330 mio. kr. blæste af. Det gav så store vandskader på de underliggende kontorer, at medarbejderne i de værst ramte områder først kan vende tilbage næste mandag.

Da tagbelægningen begyndte at falde af, blev alle medarbejdere med undtagelse af bemandingen i kontrolrummet evakueret til bygningens kælder. Først da stormen havde lagt sig, fik de lov til at bevæge sig udenfor igen. (Foto: Energinet.dk) Illustration: Energinet.dk

Bygningen er designet af det nu opløste arkitektfirma Hvidt & Mølgaard og Kristine Jensens Tegnestue sammen med Rambøll, mens Hoffmann A/S vandt totalentreprisen. For at opklare, hvordan tagbelægningen kunne blæse af, har Energinet.dk nu hyret en rådgiver, der ikke var involveret i den oprindelige projektering - nemlig Cowi.

»Vi skal dels undersøge, hvad der gik galt, dels finde ud af, om vi kan forhindre, at noget lignende kan ske igen,« fortæller Torben Thyregod, direktør for Energinet.dk's supportdivision i en mail til Ingeniøren.

Han regner med, at de første svar fra undersøgelsen kommer i løbet af 2-3 uger. Finder Cowi fejl, kan det give anledning til erstatningskrav mod de ansvarlige virksomheder, bekræfter Torben Thyregod i mailen.

»Men det er også vigtigt at understrege, at der p.t. ikke er noget, der tyder på, at der har været fejl,« understreger han i mailen.

Den samlede omkostning for reparationerne tyder nu på at løbe op i 8-10 mio. kr. Regningen ender foreløbig hos Energinet.dk, fordi beløbet er inden for det statslige el - og gasselskabs selvrisiko.