Store klimaforandringer på Mars
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Store klimaforandringer på Mars

Nye resultater tyder på, at Mars i disse år undergår store klimaforandringer. Vi kender Mars som en kold og tør planet dækket af ørken, men nye målinger fra NASA's Mars Global Surveyor sonde tyder på, at klimaet på den røde planet ændre sig år fra år.

Resultaterne viser ikke bare, at Mars har været udsat for meget kraftige klimaforandringer for lang tid siden, men det er også sket i planetens nyere historie, og måske er der nye kraftige ændringer på vej. Sonden har foretaget målinger igennem et helt Mars år, som består af 687 jord-dage.

En række forskere har offentliggjort deres resultater i tidsskriftet Science (7. december 2001). De mener, at Mars måske igen bliver varmere og mere våd, ligesom planeten formodentlig har været det tidligere. Forskerne mener, at hvis miljøet på Mars virkelig har ændret sig så meget som deres resultater tyder på, vil det også afspejle sig i målinger som fortages af kommende sonder. Dr. Michael Malin som er leder af holdet omkring Global Surveyor kamera, mener, at hvis Mars tidligere har haft et højere lufttryk er det mere sandsynligt, at flydende vand har eksisteret på overfladen, og dermed en højere sandsynlighed for liv.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først